9 Temmuz 2020 Perşembe

Eşcinsellik Nedir? Eşcinsellik Doğuştan Mı Gelir?

Dünyada yaşayan milyonlarca eşcinsel kimliğe sahip kişi bulunuyor; bu kişiler toplum baskısından şikâyet ediyor. Toplum geleneksel ahlak anlayışından. Eşcinsellik dünya kadar ülkemize de gelmiş ve yayılmaya da başlamıştır. Bundan birkaç hafta önce sırf eşcinsellik haramdır; dedi diye linçle karşılaşan bir bakanı gördük. Yani eşcinsel kimlik kendine bir lobide yapmış bulunuyor. Peki, eşcinsellik nedir? İnsanoğlu yaradılışında kadın ve erkek olarak yaratılmıştır. Kadın ve erkek kavramları aynı zamanda birer cinsel kimliğe işaret eder. Erkek ve kadın çift olduğunda yani cinsel ilişki başladığında bu iki farklı cinsel kimlik de farklı rollerde olur. Eşcinsel kimliklerde ben kadınım ama kadınlardan hoşlanıyorum; ben erkeğim ama kadınlardan değil erkeklerden hoşlanıyorum. Gibi bir anlayış vardır; eşcinsel kelimesi otomatik olarak hemcinsinden hoşlanan anlamına geliyor.

Eşcinsellik doğuştan mıdır?
Sürekli sorulan sorulardan biri budur; eşcinsellik doğuştan yani genlerimizden gelen bir duygu mudur; bunu iddia eden bazı bilim adamları olsa da genel algı bunun sonradan yani çevre faktörü ile insanlara geçtiğidir. Bununda en büyük suçlusu ailedir; aileler çocukların cinsel kimlik kazandıkları yaşlarda onlara doğru eğitim vermezse o zaman çocuk eşcinsel kimliğe doğru yol almıştır. Örneğin bir anne ve baba kavga ederken kadın şiddet görüyorsa kız çocukları ezilen taraf olmamak için farklı bir boyutta düşünceye geçebilir. Erkeler içinde bu şekilde farklı çevreler onları farklı yönlere çekebilir.

Eşcinselliğin tedavisi var mı?
Eşcinselliğin tedavisi yoktur algısı da çok yanlış bir urumdur; bu tam anlamıyla psikolojik bir rahatsızlık olmakla birlikte, düzenli psikiyatri eğitimleri ile düzeltilebilir. Çocuk yaşı geçmiş bir durum varsa da o zaman kişinin öz benliğe dönme çabaları da işin içinde çok etkili olacaktır. Bunu ben böyleyim diye kabul etmek çok yanlış bir mantıktır, dünya da milyonlarca insan bu hastalıktan kurtulmak istese de Avrupa’da bu hastalıkla ilgili psikiyatrik tedavilere de çok fazla izin yoktur.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/202007071042405952-ak-partili-unal-netflix-yorumu-ask101-osman-bir-sorun-alanini-operasyon-aparatina-donusturme-cabasini-iyi-niyetli-bulmayiz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder