14 Temmuz 2020 Salı

Disneyland Paris’ten LGBTİ topluluğuna destek melodileri

Disneyland Paris kapılarını bir erkeğin seslendirdiği "Birgün prensim gelecek" şarkısıyla açıyor.


Coronavirus nedeniyle kapattığı kapılarını 15 Temmuz’da açmaya hazırlanan tema ve eğlence parkı Disneyland Paris, sevenlerine geri dönüşünü duyurduğu 30 saniyelik bir teaser yayınladı.

Drone ile çekilen reklam filminde Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’de Pamuk Prenses’ten dinlediğimiz “Birgün prensim gelecek (Un Jour Mon Prince Viendra)” adlı şarkının bu kez bir erkek tarafından seslendirildiğini duyuyoruz.

1991 yılından bu yana Disney World’de kutlanan Onur Günü’nü geçtiğimiz yıl ilk kez kutlayan Disneyland Paris, bu yıl 6 Haziran’da gerçekleşmesi gereken kutlamaların pandemi nedeniyle 12 Haziran 2021 tarihine ertelendiğini duyurmuştu.

Disney’in LGBTİ topluluklarına dair tutumu kimi kesimlerce fazla kararsız olmakla (The Rise of Skywalker’daki öpüşme sahnesi ve Onward’daki lezbiyen karakter vesilesiyle, karakter ve olaylara çok kısa bir süreliğine ve/veya filmlerinin son dakikalarında yer veren Disney’in bu stratejisiyle homofobik ülkelerde bu sahnelerin kesilmesini kolaylaştırmayı amaçladığı tartışılmıştı) eleştirilse de yeni reklam sosyal medyada olumlu karşılanmış gözüküyor.

Başrolünde eşcinsel bir adamın yer aldığı ve Disney+ platformundan izleyicilerle buluşan Pixar kısa filmi Out’un ardından 30 saniyelik bu tanıtımın, LGBTİ topluluğunun Mickey’nin evrenine kabulüne dair Disney tarafından atılmış yeni bir adım olduğunu söylemek mümkün.

https://mediacat.com/disneyland-paristen-lgbti-topluluguna-destek-melodileri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder