22 Ekim 2019 Salı

Mecliste gündem Göztepe ve Buca

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü oturumu hareketli geçti.



Toplantı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logosuyla ilgili tartışmalarla başladı. Logoyu eleştiren AK Partili meclis üyeleri, “Kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşama eşit katılımını simgelemesi gereken logo, LGBTİ logosuyla aynı; İzmirlilere saygısızlık yapılıyor. Gözden geçirilmesini isitoyoruz” ifadelerini kullandı. CHP sıralarındansa logonun AK Parti’nin seçim çalışmalarındaki ‘Çok ses, çok renk, çok nefes’ sloganıyla örtüştüğü ifadesi geldi. AK Partililerin muhalefet yapmak için neden aradığı, faydalı çalışmalar yapan komisyonun logosuna iyi niyetle yaklaşılması istendi.

Zaman veremeyiz

Ardınan söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Torbalı’da Göztepe Spor Kulübü’ne tahsis edilecek olan arazinin imar planlarının geciktiğini iddia etti, “Aradan 120 gün geçti. Bu tesisin burada kurulması için bir süre verebilecek misiniz?” diye konuştu. Başkan Tunç Soyer de, “Zaman vermek söz konusu değil ancak irademiz çok net, sonuna kadar destekçisiyiz” dedi.

İlçeye AVM istedi

AK Parti Buca Meclis Üyesi Mustafa Solmaz ise, dilek ve temenniler kısmında “İlçede kadınlar haftaonu ya Balçova’ya ya da Gaziemir’e AVM’ye gidiyor. Buca ya AVM yapılsın, Buca nın parası Buca da kalsın” önerisinde bulundu.

Toplantıda ayrıca, İZULAŞ A.Ş. otobüs alımıyla ilgili olarak kullanmak üzere 14 milyon liralık banka kredisi alınması ve krediyle ilgili her türlü işlem için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edildi. Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılı kutlamalarına İzmirlilerin katılımını kolaylaştırmak için de toplu ulaşım ücretinin 29 Ekim’de bir kuruş olması kararlaştırıldı.

http://www.milliyet.com.tr/ege/mecliste-gundem-goztepe-ve-buca-6060811


BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE LGBTİ TARTIŞMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı 3’ncü olağan meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde yapıldı. Meclise ise LGBTİ tartışması damga vurdu

SEVİLCAN GÜNAY GERÇEK HABERCİ - AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, LGBTİ Logosunda kullanılacak fotoğrafların kendilerine gösterilenden farklı olarak kullanıldığını ileri sürdü.  Boztepe, “Siz kadın erkek eşitliği ile ilgilendiğinizi söylüyorsunuz ama sadece LGBTİ ile ilgileniyorsunuz. Bence bu İzmir halkına yapılan bir saygısızlıktır” dedi.
‘HAVADAN NEM KAPMAYIN’
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Gamze Gül Çamur’dan ise havadan nem katıyorsunuz ve her şeyi siyaset malzeme yapmaya çalışıyorsunuz çıkışı geldi. Çamur, “Havadan nem kapılmamalı logomuzu çoğu arkadaşımızın beğeneceğini düşünüyorum. Biz toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışıyoruz. Ahlaki yozlaşma yorumu çok doğru değil bunu farklı örgütlerle bağdaştırmakta yanlıştır. Bu kaygılarının yersiz ve haksız olduğunu da görecekler ve buna üzülecekler. Bir şeyleri söylerken yanlış bulsak da saygı duymayı öğrenmeliyiz. Diğer insanları küçük düşürücü ve ötekileştirmek çok yanlış bu konu artık uzamazsa çok seviniriz” diye konuştu.
‘RENKTEN KORKMAYIN’
CHP’li Nilay Kökkılınç İ ise çok renk ve çok ses diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Renkten korkmamak lazım. Neden renkler söz konusu edilerek bu konu farklı yerlere çıkıyor anlamıyor. Bizler grafiker arkadaşlarımızla çalıştık uzman kişilerce logomuz tasarlandı.”
‘GÖZBEBEĞİMİZSİNİZ’
Meclis’in kapanışında konuya ilişki konuşan Başkan Tunç Soyer, Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik Komisyonu’nun kendileri çok önemli olduğunu belirtti. Soyer, “Bu komisyon ve özellikle kadın arkadaşlarımız bizim için çok önemli. Kadın arkadaşlarımızdan rica birbirinizle daha iyi anlaşın ve iletişiminizi daha da geliştirin. Çünkü sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Bizi çekip çevirecek, yönlendirecek olan sizlersiniz” diye konuştu.

http://www.sanalbasin.com/buyuksehir-meclisinde-lgbti-tartismasi-32889997

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder