22 Ekim 2019 Salı

Boğaziçi Üniversitesi'nin İstiklal Marşı'nın sözlerini değiştirmesiyle ilgili basındaki gündem!


Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan tartışmanın ardından LGBTİ magazin dergisi GMag’ten İstiklal Marşı paylaşımı

Türk bayrağı ve LGBTİ bayrağı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün 2019-2020 eğitim yılında yeni üyelerine gönderdiği mailde İstiklal Marşı’nın üzerine parodi bir şiir yazılmasıyla başlayan tartışmaya LGBTİ magazin dergisi GMag de katıldı.

Twitter hesabından İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını paylaşan GMag ekibi, “Biz ezelden beri böyle okuduk İSTİKLÂL MARŞI’mızı. ATA’mızı da tanırız, topraklarımıza da onur ve gururla basarız!” notunu da ekledi. İstiklal Marşı tartışmasının devam etmesiyle birlikte, #LGBT etiketi Twitter’da Türkiye’deki trend başlıklar arasına girdi.

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, yeni üyelerine attığı mailde, şöyle bir şiire yer vermişti:

"Ben ezelden beridir zırıl yaşadım, zırıl yaşarım;
Hangi eril bana zincir vuracakmış? Şaşarım.
Kükremiş aktivizm gibiyim, transfobiyi çiğner aşarım.
Yırtarım homofobiyi, normlara sığmaz, taşarım.
***
Kampüsün afakını sarmışsa madilikten bir duvar.
Benim güllüm dolu göğsüm gibi serhaddim.
Lubunya korkma! Nasıl böyle bir şugariyeti boğaz,
Paparon dediin similyasına güvenen canavar."

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi ve öğrencilerden tepki

Mail’in yayılmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri arasında duruma tepki gösterenler olurken; Atatürkçü Düşünce Kulübü ve İslam Araştırmaları Kulübü’nün öncülüğünde cuma günü okulun kuzey kampüsünde İstiklal Marşı okuma eylemi düzenledi.

Mail'i atan öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi de konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, mesajı gönderen kişi hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu ve “Benzer olayların tekrarlanmaması için alınan önlemler konusunda gereken hassasiyetin gösterileceğini” belirtti.

https://t24.com.tr/haber/bogazici-universitesi-nde-yasanan-tartismanin-ardindan-lgbti-magazin-dergisi-g-mag-ten-istiklal-marsi-paylasimi,844448


İstiklal Marşımızı tahrif eden sapkınlara suç duyurusu yağdı

İstiklal Marşımızın 3. ve 4. kıtalarını ahlaksız ifadelerle tahrif eden LGBTİ’li homolara hem mahkemeler hem de CİMER aracılığıyla suç duyurusu yağıyor. Sapkınların 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mehmetçiğin Suriye’nin kuzeyinde destan yazdığı bir dönemde, İstiklal Marşımızla dalga geçen LGBTİ’li eşcinsel ahlaksızlar hakkında CİMER’e binlerce suç duyurusu yağdı.

Cezasız kalmasınlar

Suç duyurularının ortak noktası ise sapkınların bizzat devlet eliyle cezalandırılması talebi oldu. CİMER’e bildirilen suç duyurularının birinde şu ifadelere yer verildi: “Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Araştırmaları Kulübü’nün 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yeni üyelerine hoş geldin maili olarak gönderdiği metnin İstiklal Marşı’na ve içeriğine hakaret ediyor olması sebebiyle Anayasa’nın 300. Maddesinin 2. Bendi kapsamında ilgili mailin hazırlanması, yazılması, gönderilmesi süreçlerinde ilişiği ve onayı bulunanların 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep ediyorum.”

http://www.yenihaberden.com/istiklal-marsimizi-tahrif-eden-sapkinlara-suc-duyurusu-yagdi-1218643h.htm

İstiklal Marşımızla alay eden LGBT Çalışmaları Kulübü'ne Boğaziçi'nden tepki

Geçtiğimiz gün Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü tarafından üyelerine gönderilen 'hoş geldin mesajında' İstiklal Marşımıza saygısızlıkta bulunulmuş, marşın sözleri değiştirilmişti.

İstiklal Marşı’nın ilk 2 kıtasını değiştirerek Milli Marşımıza hakaret eden kulüp metni e-posta olarak üyelerine gönderdi. Sosyal medyada paylaşılan mail kısa sürede öğrencilerin ve kamuoyunun büyük tepkisini topladı.

Bugün ise yüzlerce öğrenci İstiklal Marşı’nı okumak için Kuzey Meydan’da buluştu. Atatürkçü Düşünce Kulübü ve İslam Araştırmaları Kulübü önderliğinde Türk bayraklarıyla buluşan öğrenciler açıklamanın ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

“Milli ve manevi hiçbir değer yargımızı kabul etmeyen Boğaziçi LGBTİ Kulübü'nün, resmi hesabı üzerinden üyelerine gönderdiği mailde, ortak değerimiz olan İstiklal Marşımıza alenen hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Biz, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak değerlerimizle, kişiler ve gruplardan bağımsız olarak, kim yaparsa yapsın bu şekilde alay edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Yasal sürecin başlatılması ve ilgililer hakkındaki gerekli yaptırımların işletilmesinin takipçisi olacağımızı da ifade etmek isteriz. Burada olduğumuzu göstermek ve sesimizi okul idaresi başta olmak üzere tüm vicdan sahiplerine duyurmak adına, en güçlü mutabakat metnimiz olan, Kurtuluş Savaşı'nın ateşleri içinde yazılmış, uğruna en son Barış Pınarı Harekatı'nda olmak üzere onyıllardır şehitler verdiğimiz İstiklal Marşımızı beraberce okumak için buradayız.” denildi.

KULÜBÜN FAALİYETLERİ DURDURULMALI

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciler yürüyüş başlattı. Kuzey Meydan’dan Güney Kampüse sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen yüzlerce öğrenci burada yürüyüşü sonlandırdı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan TGB İstanbul İl Başkanı Şafak Erdem: “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan bu olay, bütün üniversite öğrencilerini ve eminiz ki üniversite yönetimimizi de rahatsız etmiştir. Yalnız Boğaziçi Üniversitesi’nde değil, Türkiye’nin hiçbir yerinde, bu en değerli marşımıza yapılan hakaret asla kabul edilemez. Konu hakkında gerekli bütün hukuki işlemleri yapacağız ve bu rezalete izin vermeyeceğiz. Ayrıca söz konusu kulübün faaliyetlerinin derhal durdurulmasını talep ediyoruz.” dedi.

Öğrencilerden oluşan bir heyet ise Rektörlük’e çıkarak İstiklal Marşımıza saygısızlıkta bulunan LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün ceza verilmesi için dilekçelerini ilettiler.

https://www.aydinlik.com.tr/istiklal-marsimizla-alay-eden-lgbt-calismalari-kulubu-ne-bogazici-nden-tepki-turkiye-ekim-2019

İstiklal Marşına hakaret eden LGBTİ'lere suç duyurusu
Boğaziçi LGBTİ sapıklarının, bağımısızlığımızın sembolü ve bütün bir milletin ortak değeri olan İstiklâl Marşı'na yaptıkları hakaret için hukuki süreci başlatan Kutsala Saygı Derneği (KUSAD) bu alçaklığın peşini bırakmayacak.

Kendi "g*tsel sorunlarını" toplumun gözüne sokmak için belli aralıklarla bir araya gelerek, gerilerini ve gerileri ile ilgili "sorunları"(!) toplumun gözüne sokmaya çalışan, azgın, kudurmuş LGBTİ sapıkları, dün Boğaziçi Üniversitesi+ LGBTİ+Çalışmaları Kulübü adı altında, İstiklal Marşı'na alçakça hakaret ettiler!

Özellikle son günlerde, CHP'li belediyeler tarafından da reklam edilen bu iğrenç sapıkların İstiklâl Marşı'na hakaret etmeleri, dalga geçmeleri kamuoyunda ve sosyal medyada büyük tepki gördü... İstiklâl Marşı'nın kelimelerini, kendi "g*tsel sorunları"nı, kudurmuşluklarını ifade eden kelimelerle değiştiren LGBTİ sapıklarına,TGB'li gençler de tepki göstermişti.

Kutsala Saygı Derneği harekete geçti!

Kuruluş amacını, "Kutsal olan ve kutsal kabul edilen her türlü, dini, ahlâki ve milli inanç ve değerlerimize yönelik her türlü, yazılı, sözlü ve fiili saldırılara, bu saldırıları yayınlamak suretiyle alenileştiren kişi ve kuruluşlara karşı hukuki yoldan mücadele etmek" olarak açıklayan Kutsala Saygı Derneği, İstiklal Marşı'na yapılan aşağılık hakaret üzerine harekete geçti!

KUSAD Başkanı Av. Mehmet Sarı, Milli Marşımıza yapılan bu aşağılık hakaret karşısında sessiz kalamayacaklarını belirterek, bugün, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu!

Yaptıkları suç duyurusu ile ilgili Nabız Haber'e açıklamalarda bulunan Kutsala Saygı Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı; "Özellikle Batı ülkeleri, Alman Vakıfları ve Soros gibi küreselci azgınlar tarafından fonlanan, desteklenen, yaygınlaştırılmaya çalışılan bu iğrençlik, sonunda en kutsal değerlerimizden biri olan İstiklâl Marşımıza iğrenç bir şekilde hakaret edecek kadar azgınlaştı" diye konuştu!

"Hesap verecekler!"

Dün "Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, üniversitenin verdiği resmi e-posta hesabı ile yeni üyelerine gönderdiği 'Hoşgeldin' mesajında İstiklal Marşı’na hakaret etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde göre Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlı LGBT+Çalışmaları Kulübü, yeni üyelerine bir "Hoşgeldin" maili attı. Tüm kulüp üyelerine ulaştırılması istenilen mailde, İstiklal Marşı'nın sözleri değiştirilerek LGBT propagandası yapıldığını" söyleyen Av. Mehmet Sarı, bu tür sapık oluşmların yasaklanması gerektiğini belirtti...

Kendi "g*tsel sorunlarını" toplumun gözüne sokmak için özellikle desteklenen bu azgın ve sapkın grubun, İstiklâl Marşımıza karşı yaptıkları bu hakaretin karşılıksız kalmayacağını, İstiklâl Marşı'na yapılan bu hakaretle ilgili olarak hukuki süreci başlattıklarını belirten Av. Mehmet Sarı; "Hukuk önünde mutlaka hesep verecekler!" diye konuştu!

https://akittv.com.tr/gundem/haber/1260-istiklal-marsina-hakaret-eden-lgbtilere-suc-duyurusu

Boğaziçi Üniversitesi İstiklâl Marşı için yürüdü
?Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü tarafından İstiklâl Marşı'na hakaret edilmesi, üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi. Okulda Türk bayraklarıyla buluşan öğrenciler, hep birlikte İstiklâl Marşı’nı okudu.

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü tarafından üyelerine gönderilen "Hoşgeldin" İstiklal Marşımıza saygısızlıkta bulunulmuş, marşın sözleri değiştirilmişti. İstiklal Marşı’nın ilk 2 kıtasını değiştirerek Milli Marşımıza hakaret eden kulüp, metni e-posta olarak üyelerine gönderdi. Sosyal medyada paylaşılan e-posta metni, kısa sürede öğrencilerin ve kamuoyunun büyük tepkisini topladı.

Bugün ise yüzlerce öğrenci İstiklal Marşı’nı okumak için Kuzey Meydan’da buluştu. Atatürkçü Düşünce Kulübü ve İslam Araştırmaları Kulübü önderliğinde Türk bayraklarıyla buluşan öğrenciler, açıklamanın ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Açıklamada şöyle denildi:

“Milli ve manevi hiçbir değer yargımızı kabul etmeyen Boğaziçi LGBTİ+ Kulübü'nün, resmi hesabı üzerinden üyelerine gönderdiği mailde, ortak değerimiz olan İstiklal Marşımıza alenen hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Biz, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak değerlerimizle, kişiler ve gruplardan bağımsız olarak, kim yaparsa yapsın bu şekilde alay edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Yasal sürecin başlatılması ve ilgililer hakkındaki gerekli yaptırımların işletilmesinin takipçisi olacağımızı da ifade etmek isteriz. Burada olduğumuzu göstermek ve sesimizi okul idaresi başta olmak üzere tüm vicdan sahiplerine duyurmak adına, en güçlü mutabakat metnimiz olan, Kurtuluş Savaşı'nın ateşleri içinde yazılmış, uğruna en son Barış Pınarı Harekatı'nda olmak üzere onyıllardır şehitler verdiğimiz İstiklal Marşımızı beraberce okumak için buradayız.”

KULÜBÜN FAALİYETLERİ DURDURULMALI

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciler yürüyüş başlattı. Kuzey Meydan’dan Güney Kampüs'e sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen yüzlerce öğrenci burada yürüyüşü sonlandırdı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan TGB İstanbul İl Başkanı Şafak Erdem şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan bu olay, bütün üniversite öğrencilerini ve eminiz ki üniversite yönetimimizi de rahatsız etmiştir. Yalnız Boğaziçi Üniversitesi’nde değil, Türkiye’nin hiçbir yerinde, bu en değerli marşımıza yapılan hakaret asla kabul edilemez. Konu hakkında gerekli bütün hukuki işlemleri yapacağız ve bu rezalete izin vermeyeceğiz. Ayrıca söz konusu kulübün faaliyetlerinin derhal durdurulmasını talep ediyoruz.”

Öğrencilerden oluşan bir heyet ise Rektörlük’e çıkarak İstiklal Marşımıza saygısızlıkta bulunan LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün ceza verilmesi için dilekçelerini ilettiler.

LGBTİ+Çalışmaları Kulübü’nün İstiklal Marşımıza alay ettiği bölümler şu şekilde:

"Ben ezelden beridir zırıl* yaşadım, zırıl yaşarım;

Hangi eril bana zincir vuracakmış? Şaşarım.

Kükremiş aktivzm gibiyim, transfobiyi çiğneri aşarım.

Yırtarım homofobiyi, normlara sığmaz, taşarım.

***

Kampüsün afakını sarmışsa mad*likten bir duvar.

Benim güllüm dolu göğsüm gibi serhaddim.

Lubunya* korkma! Nasıl böyle bir şugariyet*i boğaz,

Paparon* dediin similya*sına güvenen canavar."

REKTÖRLÜK'TEN AÇIKLAMA

http://ilkkursun.site/bogazici-universitesi-istiklal-marsi-icin-yurudu


İstiklal Marşı'yla dalga geçen sapkınlardan yeni rezalet!

İstiklal Marşı’yla dalga geçen Boğaziçi Üniversiteli sapkınlar, ahlaksızlıkta çıtayı tepeye çıkardı!.. Sanat adı altında gösteri düzenleyen eşcinsel bir sapkın, sahnede kalçasını açarak skandala imza attı.
Geçtiğimiz günlerde sapkın etkinlik için yolladıkları davetiyede, İstiklal Marşı’yla dalga geçtikleri belirlenen Boğaziçi Üniversiteli eşcinseller, rezilliği farklı bir boyuta çıkardı. Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde sahneye çıkıp gösteri yapan sapkınlar, sanat adı altında ahlakı ayaklar altına aldı.
Eteğini sıyırıp...
İdeolojileri gereği ahlaki hiçbir değer yargıları olmayan eşcinsel sapkınlar, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde sahneye çıkıp mide bulandıran görüntüler sergiledi. Sahnedeki iri kıyım sapkın yaratık, eteğini sıyırıp kalçasını açtı.

İstiklal Marşı’yla dalga geçtiler
İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlı sapkın LGBT+Çalışmaları Kulübü’nün, üyelerine skandal bir mail attığı ortaya çıkmıştı. Tüm kulüp üyelerine ulaştırılması istenilen mailde, İstiklal Marşı sözleri değiştirilerek adeta alay edilmişti.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/istiklal-marsiyla-dalga-gecen-sapkinlardan-yeni-rezalet-945374.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder