16 Temmuz 2019 Salı

Kuir Kıbrıs Derneği 'Gönüllülük' eğitimi gerçekleştirdi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen “Renklerin Çeşitliliği” başlıklı projenin Kuir aktivistlerine yönelik ikinci kapasite geliştirme eğitimi “Gönüllülük” üzerine 13 Temmuz Cumartesi günü Sivil Alan’da gerçekleşti.


‘‘Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve dahası (LGBTİ+), tüm renklerin birlikte var olabildiği bir Kıbrıs için Renklerin Çeşitliliği Projesi!’’ Aralık 2018’de başlamış ve üç yıl boyunca sürecektir. Proje, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde LGBTİ+’ların insan haklarına erişimini sağlamayı ve ayrımcılığa son vermeyi hedefliyor.

Gönüllülük Eğitimi, Türkiye’deki Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Kapasite Geliştirme Koordinatörü Hatice Kapusuz ve KAOS GL Örgütlenme ve Kapasite Geliştirme Koordinatörü Seçin Tuncel tarafından verildi. Eğitimin ilk yarısında, gönüllülerle çalışma esnasında dikkat edilmesi gerekenlere dair teorik bilgiler aktarıldı, öğleden sonra ise katılımcılar Hatice Kapusuz ve Seçin Tuncel eşliğinde teorik bilgilerini grup çalışmaları ile pratiğe dökme fırsatı buldular. Bunun yanısıra öğleden sonra gerçekleşen grup çalışmaları sonucunda, Kuir Kıbrıs aktivistleri, dernek için Gönüllülerle Çalışma Strateji Planı oluşturdu. Dernek, bu strateji planı sayesinde gönüllülerle daha etkili iletişim kurmayı, ve doğru stratejileri kullanarak gönüllülerle çalışmayı daha sürdürebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Proje Koordinatörü Erman Dolmacı ise hak temelli mücadele veren ve gönüllük esasıyla hareket eden Kuir Kıbrıs Derneği için bu eğitimin çok önemli olduğunu belirtti. Dolmacı ayrıca dernek gönüllüsü olup ayrımcılığa karşı mücadele etmek isteyenleri derneğin yeni üyeleri için düzenli olarak gerçekleştirdiği Oryanta(la)syon etkinliklerine davet ediyor.

http://www.kibrispostasi.com/c87-LEFKOSA/n291182-kuir-kibris-dernegi-gonulluluk-egitimi-gerceklestirdi-150720

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder