22 Şubat 2019 Cuma

İngiltere’de Müslüman göçmenlerden cinsellik eğitimi protestosu

İngiltere’de okullarda verilen zorunlu cinsellik eğitimi dersi bazı Müslüman gruplarca protesto ediliyor. Birmingham’daki bir okuldaki gösterilerde protestocu aileler “benim çocuğum benim kararım” pankartları taşıdılar.



İngiltere’de anaokulundan itibaren okullarda cinsiyet eğitimi dersinin zorunlu olması ülkedeki bazı Müslüman gruplarca protesto ediliyor. 5 yaşından itibaren çocuklara verilmeye başlayan cinsiyet eğitimi derslerinde bireylere toplumsal olarak yüklenen kadın ve erkek rollerinden, farklı cinsiyet yönelimlerinden, cinsiyet eşitliliği konularını kapsıyor.

300 kişilik cinsiyet eğitimi protestosu

Birmingham’daki bir okulda çocukları ile birlikte gösteri düzenleyen 300’den fazla aile toplumsal cinsiyet eğitimini protesto etti. Bazı göstericiler çocuklarının cinsiyet eğitimi almalarındansa ülkeyi terk etmeyi tercih edeceklerini söylüyorlar.

Göçmen ailelerin özellikle cinsellik eğitimi dersleri kapsamında “gay ve lezbiyen olmanın normal olarak sunulması”na tepki gösterdiği belirtiliyor. Birmingham’da yaklaşık bir aydır devam eden protestolara bazı Hristiyan grupların da destek verdiği gelen bilgiler arasında.

Yapılan gösteriler nedeniyle öğrenciler ilk derse giremedi. Bazı öğrenciler protesto gösterisine katılırken, çocukların aileleri “benim çocuğum benim kararım” ve “bırakın çocuklar çocuk olsun” yazan pankartlar taşıdılar.

https://indigodergisi.com/2019/02/ingiltere-musluman-gocmenler-cinsellik-egitimi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder