20 Ocak 2019 Pazar

Homofobik ve dogmatik Nihat Hatipoğlu'nun rektör olması!

Yeni rektör Nihat Hatipoğlu'nun incileri!

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Nihat Hatipoğlu, televizyonda yaptığı dini programlarla tanınıyor. "Teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliliklerdir" diyen Hatipoğlu banyoda çiplak yıkanmama tavsiyesinde bulunmuştu. Eşcinselliği 'illet hastalık' olarak niteleyen Hatipoğlu, Yüzüklerin Efendisi filminin, Hz Süleyman'ın hayatından esinlendiğini iddia etmişti.


Ä°lgili resim

Rektör atamalarına ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, iki gün önce adına 'İslam' ibaresi eklenen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Hatipoğlu, twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Hatipoğlu, "Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Rektör olarak atamam gerçekleşti.Yüce Rabbım ülkemize hayırlı hizmet yapmayı nasip eylesin. Bana bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanımıza, itimadından dolayı teşekkür ederim" açıkıklaması yaptı.

Daha önce yine Erdoğan tarafından YÖK üyesi yapılan Hatipoğlu hükümete yakın atv kanalında yaptığı dini programlarla biliniyor. Hatipoğlu'nun kamuoyunda tepki çeken birçok açıklaması bulunuyor. Bunlardan bazıları şöyle:

'KADINLARDAN HOŞLANIYORUM' DİYEN KADINA YANIT

20 Mayıs 2018'te atv'nin Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayınlanan programında mikrofonu alan kadın izleyici, "Doğuştan bayan olarak gelmişim ama kendimi erkek gibi hissediyorum. Bayanlardan hoşlanıyorum. Bunun tedavisi var mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Durumun psikolojiyle alakalı olduğuna vurgu yapan Nihat Hatipoğlu, kadın izleyicinin sorusuna şu cevabı verdi: "Kendinizi disiplinli tutmanız ve duygularınıza hakim olmanız gerekiyor. Bu senin imtihanın olabilir hanım kızım. Mücadele etmen gerekir. Nefsine değil, inancına ve aklına teslim olman daha doğru olur."

'TEYZE KIZI AMCA KIZI HALA KIZI DAYI KIZI HEPSİ CAİZ'

22 Haziran 2017'de Nihat Hatipoğlu’na bir izleyici “Amca kızıyla evlenmek caiz midir hocam?” sorusunu yöneltti. "E ben teyzemin kızıyla evliyim. Benim hanım teyzemin kızı. 35 yıllık evliyim” diye yanıt veren Hatipoğlu şunları söyledi: “Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Kuranı kerimde helal olan ve haram olan evlilikler belirtilmiştir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.Peygamberimiz kendi öz kızını kime verdi, Ali’ye. Kimdir Hazreti Ali, peygamberin amca oğlu, değil mi? Kendi öz kızını amcasının oğluna vermiştir sevgili peygamberimiz. Teşekkür ederim sorunuz için”

'YÜZÜKLERİN EFENDİSİ'NİN ESİN KAYNAĞI

Nihat Hatipoğlu, 4 Temmuz 2016'da yaptığı açıklamada Yüzüklerin Efendisi filminin, Hz Süleyman'ın hayatından esinlendiğini iddia etti. Hatipoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda onlarca kişinin izlediği canlı yayınlanan programında Hz. Süleyman'ın hayatını anlattı. Hz. Süleyman'ın ordularının büyüklüğünü ve onun cinlere dalmayı öğrettiğini anlatan Nihat Hatipoğlu, parmağında bir yüzük olduğunu söyledi. Hz. Süleyman'ın bu yüzüğünün Yüzüklerin Efendisi filmine de ilham kaynağı olduğunu söyleyen Hatipoğlu, dünyaca ünlü yapımda bu yüzüğün gücünün konusu işlendiğini ileri sürdü.

EVLERDE YAŞAYAN MELEKLER VE ŞEYTANLAR

28 Mayıs 2017'de Nihat Hatipoğlu, programına telefonla bağlanan izleyicinin "Evimiz çiş kokuyor. Nedeni ne olabilir?" sorusuna "Evde yalnız değilsiniz." cevabını verdi. Atv'de dini program yapan Nihat Hatipoğlu'na telefonla bağlanan bir izleyici, evlerinin belirli bölgelerinde idrar oluştuğunu, idrar kokusu ve ıslaklık olduğunu söyledi. İzleyici evde Kuran okunduğunu söylese de bunun önüne geçemediklerini söyledi. Hatipoğlu, telefondaki kişiye olayla ilgili sorular yönelttikten sonra evimizde tek başımıza olmadığımıza belirterek "Evlerimizde insanlara bağlı melekler ve şeytanlar var" dedi.

RATİNG UĞRUNA GÖRÜNTÜ İZLETTİRDİ

Nihat Hatipoğlu, 11 Mayıs 2016'da reyting uğruna programında ekranları başındakilere Azerbaycan'dan gönderilen 'Melek' görüntülerini izlettirdi. Görüntülerin Azeri bir izleyici tarafından gönderildiğini belirten ve Azeri televizyonlarında da yayınlandığını vurgulayan Nihat Hatipoğlu, "İki çocuk vefat ediyor yangında. Yangın esnasında fotoğraf çekiliyor ve iki cismin yukarı doğru çıktığı görülüyor. Bu görüntülerin çocukların ruhu olup olmayacağını soruyorlar" dedi. Bu açıklamasının ardından görüntülerin yayına verilmesini isteyen Hatipoğlu'nun şaşkınlığını gizleyemediği görüldü. Görüntünün kuşa benzemediğini belirten Hatipoğlu, "Her şey olabilir. Cenabı Allah dilerse günahsız çocukların ruhunun yukarıya taşındığını gösterebilir" şeklinde konuştu.

ZİKİR ÇEKEN PAPAĞAN!

11 Mart 2016'da Nihat Hatipoğlu izleyicilerine daha önce sosyal medyada paylaşılan bir videoyu izletti. Hatipoğlu, sosyal medyada bir papağan görüntüsüne montajlanan ilahi ile "zikir çeken papağan" diye paylaşılan görüntüleri gerçek sanarak programında yayınladı.

TEPKİ ÇEKEN EŞCİNSELLİK YORUMU

Hatipoğlu'na 29 Haziran 2015'te erkek olarak yaratılıp kadın gibi davranan insanların Allah katındaki yeri nedir/" sorusu yöneltildi. Hatipoğlu eşcinselliği bunu bir hastalık illet olarak nitelelerken, "Alın tutun elinden doktora götürün. İlahiyatçıya götürün" dedi.

BANYODA ÇIPLAK YIKANMAYIN

Nihat Hatipoğlu, 18 Ocat 2015'te "Banyoda çıplak yıkanabilir mi" sorusuna Hatipoğlu, "Çırılçıplak yıkanmak mekruh görülmüştür. Çünkü o halde olmak iyi değildir" yanıtını vererek şunları söyledi: "Peki ne yapacak? Göbeğinin altından şortunu çıkarmadan yıkanacak. Son anda onu çıkarıp durulanacak. Ama hiç hayatta çıplak olmayacak diye bir şey yok. Hiç çıplak olmazsa bu adam nasıl kendini temizleyecek, mümkün değil, buna dikkat edecek."
Banyo fetvasının ardından yatak fetvası vermeyi de ihmal etmeyen Hatipoğlu, "karı koca yakınlaşırken çırılçıplak olmaz, üstlerinde bir örtü olacak" dedi.

KORSANA DESTEK

9 Ocak 2015'te Nihat Hatipoğlu'na "İnternetten müzik ve kitap indirmek helal midir?" sorusu soruldu. Sorunun zor olduğunu belirten Hatipoğlu, "Sakıncası yok desem herkes indirecek, sakıncası var desem parası olmayan ne yapacak" diyerek şu şekilde konuştu: "Parası olan alsın çünkü yazar bununla geçiniyor. Yazar satarak kazanıyor. Herkes internetten indirirse bu adam aç kalacak. Ama yazarlara tavsiyem özel bir yayınevi engel koymamışsa mesela benim kitaplarımı herkes indirebilir ben helal ediyorum. Fakat parası olmayan insanlara yazar helal etmelidir. Parası olmayan indirebilir. Müziği ticaret için indirmiyorsun dinlemek için indiriyorsun. Uygun olan şarkıları indirip dinleyebilirsiniz. Güzel olanı dinlemeye gayret edin..."

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1206228/Yeni_rektor_Nihat_Hatipoglu_nun_incileri_.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder