23 Ocak 2019 Çarşamba

Almanya'nın ilk transseksüel politikacısı

Almanya'da geçen ekim ayında Bavyera eyaletinde yeniden milletvekili seçilen Markus Ganserer, cinsiyet değiştirdi.


2013 yılından bu yana Nürnberg-Nord'u temsil eden milletvekili Ganserer, geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen seçimleri yeniden kazanmıştı.

Bavyeralı milletvekili Ganserer, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında adının Tessa olduğunu duyurarak, bundan böyle Parlamento'ya kadın olarak geleceğini söyledi.

"KADIN OLMAYI BEN SEÇMEDİM"

Ganserer, böylece Almanya'nın ilk transseksüel politikacısı oldu.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Ganserer, gerçek kimliğini 10 yıl önce keşfettiğini belirterek "Vücudumun her hücresi ile kadınım. Bunu eğlence olsun diye yapmadım. Kadın olmayı ben seçmedim." dedi.

Almanya'da cinsiyet değişimi sebebiyle ismini değiştirmek isteyenler, en az iki cerrahi operasyon geçirmek ve talebinin gerçekleştirilmesi için bir yıl beklemek zorunda. Bu sebeple Ganserer'in yeni adı resmiyet kazanana kadar Parlamento'da, Markus ismi kullanılacak.

"BİREYLERİN KİŞİLİKLERİ CİNSİYETLERİNDEN DAHA ÖNEMLİ"
Baverya Parlamentosu Başkanı Ilse Aigner, Ganserer'i destekleyerek, "Onun kimliği Parlamento'da problem olmamalı. Bireylerin kişilikleri cinsiyetlerinden daha önemli." şeklinde konuştu.

Ancak Ganserer'i eleştiren siyasetçiler de oldu. Almanya için Alternatif Partisi (AfD)'nden Wolfgang Wiehle, Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda, "Markus Gaserer, (şimdi Tessa olarak adlandırılıyor) Transseksüel Yasası'nı yeniden düzenlemek istiyor. Neyse ki ülkemizde endişelenecek daha önemli bir konu yok! " ifadelerini kullandı.

https://www.ensonhaber.com/almanyanin-ilk-transseksuel-politikacisi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder