19 Ekim 2018 Cuma

Güzellik yarışmasında tacı aldı, tartışma yarattı

Bu yıl Tayland’ın başkenti Bangkok’ta gerçekleşecek Kainat Güzellik Yarışması’nda bir ilk yaşanacak… İspanya’nın yarışmaya göndereceği isim olan 26 yaşındaki Angela Ponce, bir trans birey olarak tarihe geçecek. Fakat 17 Aralık’taki yarışma öncesinde Ponce’un rakipleri çok sert açıklamalarda bulundu.


Bu hafta başında Kolombiya’da düzenlenen güzellik yarışmasını kazanarak Kolombiya’yı Kainat Güzellik Yarışması’nda temsil etme hakkı kazanan Valeria Morales, Ponce’a verdi veriştirdi… Tacı kazandıktan sonra açıklamalarda bulunan Morales, “Bu yarışmaya kadın olarak dünyaya gelenler katılmalı” dedi. Kolombiya televizyonuna konuşan Morales, “Bence Kainat Güzellik Yarışması gibi etkinlikler sadece kadın olarak dünyaya gelenlere yönelik olmalı. Bence bu Ponce için bir dezavantaj. Ona saygı duymalıyız ama yarışmayı onunla paylaşmamalıyız” dedi.
.
Trans manken Ponce (soldaki), yarışma komitesinin kendisine izin verdiğini ve dolayısıyla içinin rahat olduğunu söyledi.

Sosyal medya üzerinden Morales’e gelen tepkilerin ardından, 20 yaşındaki manken geri adım attı. 20 bini aşkın takipçisi olan Morales, sosyal medya hesabı üzerinden, “Eğer yarışma komitesi Angela’yı kabul ediyorsa ona sevgi ve saygı göstermek zorundayız” dedi.

Morales tepkilerin ardından açıklamasını yumuşattı.

Ponce doğrudan Morales’e yanıt vermezse de geçen hafta çektiği bir video ile tepkilere açıklık getirdi. Ponce, “Ben bir trans kadınım ve orada olmak hakkım. Dolayısıyla herkese bana saygı duyması gerekiyor çünkü kurallar katılmama izin veriyor” dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/guzellik-yarismasinda-taci-aldi-tartisma-yaratti-2670308/

13 Ekim 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder