19 Ekim 2018 Cuma

Birlikte kuluçkaya yatan eşcinsel penguenler internette viral oldu

Avustralya, birlikte yuva kuran, kendilerine verilen yumurtayı evlat edinip hayata getirmek için kuluçkaya yatan iki erkek pengueni konuşuyor. 'Sphengic' diye anılmaya başlanan Sphen ve Magic manşetlerden inmiyor.



 Avustralya’daki bir akvaryum/kuş parkında kendilerine verilen yumurtayı hayata getirmek için birlikte kuluçkaya yatan eşcinsel penguenler Sphen ve Magic, ‘ülkenin en popüler çifti’ haline geldi. ‘Sphengic’ diye anılan iki erkek penguen, kendilerine verilen bir yumurtaya bakıp çocuk sahibi olmak için büyük çaba sarf ederken, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına da girdi.

Sea Life Sydney Akvaryumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Gentoo türü iki penguen bu çiftleşme sezonunda yakınlaşmaya başladı. Açıklamada, “Sürekli birlikte gezerken ve penguen alanında birlikte yüzmeye giderken görüldüler” denildi. Buna göre, Sphen ve Magic, her penguen çiftinin yaptığı gibi dünyaya gelecek yavrularının yumurtası için birlikte taş toplayıp üzerinde kuluçkaya yatılacak bir yuva da kurdular. Fakat yumurtaları yoktu…

Akvaryum yetkilileri bu noktaya duruma müdahale etti, onlara başta ‘sahte’ bir yumurta, ardından da gerçek bir yumurta verildi. Akvaryumun açıklamasında, “Çiftin çiftleşme sezonundan dışlanmaması için onlara kuluçka ve diğer becerileri geliştirebilmeleri için sahte bir yumurta verildi. Bu işte doğuştan yetenekliydiler ve yumurtaya çok iyi baktılar. O kadar iyi baktılar ki, akvaryum ekibi, iki yumurtası olan bir başka çiftin yumurtalarından birini onlara evlatlık verdi” denildi.

Şimdi çiftin penguenlerin tipik kuluçka sürecini hayata geçirdiği belirtiliyor. Yumurtanın üzerinde kuluçkaya yatma ve yuvayı tehlikelerden korumak için ‘devriye’ gezme görevini gün aşırı paylaşıyor. Akvaryumun açıklamasına göre, çift ‘harika bir ekip’ oluşturmuş durumda.

Açıklamada “Sevgi kazanıyor” denirken, Sphengic çifti manşetlerden ve sosyal medyanın gündeminden de düşmüyor. (Dış Haberler)

https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2018/10/14/birlikte-kuluckaya-yatan-escinsel-penguenler-internette-viral-oldu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder