16 Temmuz 2018 Pazartesi

AHLAK NEYDİ, LEZBİYENLİK NE?

- Vergi kaçırmanın, başarı; trafik kurallarına uymanın, enayilik; hak etmediğin bir makama oturmak  için torpil aramanın, ilişki yönetimi; ayıplı malı, yırtık ya da sahte parayı müşteriye yedirmenin, iyi satıcılık; sınavlara hazırlanmak için sahte rapor almanın, yetenek sayıldığı bir yerde, iki yetişkinin özel hayatı üzerinden ahlak tartışıyoruz. Sahi nedir ahlak?..

- Gay olduğu, karısını aldattığı veya evli bir adamla birlikte olduğu için, yapım şirketinin işine son verdiği tek bir şarkıcı ya da oyuncu yok bu ülkede. Lezbiyenlik iddiasıyla işinden olan birisini gördük ama cumartesi günü.

- Özel hayatı habersiz şekilde kayıt altına almak, hukuken geçersiz görüntüleri medyaya servis etmek, anne-çocuk ilişkisinin geleceğine dinamit koymak mı ahlaksızlık, yoksa iki kişi arasında yaşananlar mı?

- 14 yaşında bir kız çocuğu doğum yaptı, “bebeğin babası ya abim ya da dayım, ikisi de bana tecavüz ettiler” dedi. Dayı olacak adam da “kendi istedi” diye savunma yaptı. Ahlaksızlık cinsel yönelimde değilmiş demek ki... Bir çocuğa hem de kendi kanına tecavüz edebilen hayvanların yaşadığı bir dünyada, hangimizin iki yetişkin kadının tercihlerini yargılama hakkı var ki?

- İş vermek, terfi ettirmek ya da zam yapmak için kadınları kendileriyle birlikte olmaya zorlayan adamlar ahlaklı, lezbiyen ilişki yaşadığı iddia edilen iki kadın ahlaksız öyle mi?

- Gazete köşende televizyon yazıları yazıp sonra elde dosya tüm kanallara program satmaya çalışmak skandal değil ama bu olay yılın skandalı öyle mi?

- İnsanları cinsel yönelimleri değil, yaptıklarıyla değerlendiriyor dünya... İki Oscar ödüllü Jodie Foster, özgürlük şarkılarını herkesin bildiği Joan Baez, İngiltere Kraliçesi’nin “Sir” unvanı verdiği Elton John örneklerine bakmak yeterli aslında.

Özay Şendir - Milliyet

http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/ozay-sendir/ahlak-neydi-lezbiyenlik-ne--2707217/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder