13 Haziran 2018 Çarşamba

Yeni Akit: Mültecilere kör olan BMMYK sapkınlığı artırmak için bütçe ayırdı

Birleşmiş Milletler (BM) kamplarında türlü zorluklarla yaşama mücadelesi veren mültecilerin dramını görmezden gelen ve ödenek ayırmayan BMMYK, homoluğu yaygınlaştırmak için kesenin ağzını açtı. Irzını ve hayatını kurtarmak için Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik daha önce de “Yuva Yıkma Dersleri” veren BM şimdi de mülteciler arasında eşcinselliği yaygınlaştırmak için harekete geçti.


Ülkemizdeki sapkınların çatı kuruluşu KAOS GL ile birlikte hareket eden BM’nin, “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında mültecilere yönelik eşcinsel propaganda yaptıkları ortaya çıktı. Sadece mayıs ayı içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerinde ikamet eden 266 mülteciye danışmanlık adı altında eşcinsel sapkınlığa özendirici sunumlar yapıldığı öğrenildi.

Ahlaksız proje kapsamında; yasal haklar, UNHCR süreci, sağlık, trans geçiş süreci, hormon kullanım süreci, açılma, eş cinsel evlilik, askerlik, maddi desteğe erişim, eğitim gibi konu başlıklarıyla mültecilere sapkınlık empoze edilmeye çalışılmış. Proje kapsamında mültecilerle yüz yüze görüşmeler de gerçekleştirmiş.

Yalova’da 24, Denizli’de 27 mülteci ile birer bir görüşülmüş. Görüşmeler kapsamında 121 hukuki ve sosyal danışmanlık sağlanmış Yüz yüze görüşmelerin dışında telefon ve mail yoluyla 104 hukuki ve sosyal sözde danışmanlık hizmeti verilmiş. 4 mülteciye hormon kullanım yönünde bilgi verilmiş. Telefon, mail ve diğer dijital ortamlar vasıtasıyla da mültecilere yönelik sapkın propaganda faaliyetleri yürütülmüş.

HARUN SEKMEN/ İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder