8 Haziran 2018 Cuma

Bilgi’de gökkuşağına izin çıkmadı

Bilgi Üniversitesi (BÜ) Santral İstanbul Kampusu’nun içinde bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne (ÇSM) 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında bayrak asmak isteyen Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı Kulübü üyelerine izin verilmedi.

Bilgi Üniversitesi (BÜ) Santral İstanbul Kampusu’nun içinde bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne (ÇSM) 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında bayrak asmak isteyen Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı Kulübü üyelerine izin verilmedi. Kararı protesto etmeye çağıran kulüp üyeleri “Şu anda ÇSM binasında ‘Şampiyon Galatasaray’ bayrağı sallanırken, Öğrenci Destek Merkezi ‘Hiçbir kulübün bayrağına izin yok, sadece şampiyonların bayrağı asılıyor’ yanıtını verdi. Gökkuşağı bayrağının asılmasına engelleyerek görünürlüğümüzü engelliyorlar” dedi.

Kampusta çeşitli saldırılara, tacizlere, yasaklara ve türlü türlü ayrımcılıklara maruz kaldıklarını belirten kulüp üyeleri, “Bu anlamlı haftada bayrağımızın kabul edilmesini istiyoruz. Bayrağımız bir klubü değil azımsanamayacak sayıdaki LGBT+leri temsil eden önemli bir sembol. Bilgi Üniversitesi gökkuşağı bayrağının tüm dünyada LGBTİ+ bireylerin ve LGBTİ+ hareketinin sembolü olduğunu bilmiyor mu” diye sordular. Kulüp üyeleri geçen günlerde de Kızılay’ın LGBTİ öğrencilerden kan almamasına tepki gösterdikleri için gerici bir grubun saldırısına uğramıştı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/991685/Bilgi_de_gokkusagina_izin_cikmadi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder