7 Nisan 2018 Cumartesi

Ünlü Rugby oyuncusu İsrail Folau: Eşcinsellerin yeri cehennemdir!

Ünlü Rugby Yıldızı Havayollarını Hayal Kırıklığına Uğrattı

“Eşcinsellerin yeri cehennemdir” diyen rugby oyuncusu Israel Folau Avustralyalı havayolu Qantas’ı şaşırttı. Ancak sponsorluk anlaşması bozulmadı.



Oyuncu Avustralya’da havayolunun sponsorluğunda oynuyor. Uluslararası rugby ekibi  sponsoru Qantas bir açıklama yaparak, yorumlar hayal kırıcı olsa da takımı üstün bir noktaya getirdiklerini bildirdi. Anlaşmayla milyarlarca sterline imza atan havayolu 2004’ten bu yana Qantas Wallabies olarak tanınan takımın anlaşmalı sponsoru .

Avusturalya’da oynayan İsrail Folau, Instagram gönderilerinden birinde “tanrıların eşcinsel insanlar için neyi planladıklarını” belirten bir yorumcuya cevap verdi.

“Onlar günahlarından tövbe etmedikçe ve tanrı’ya dönmedikçe” diyerek yollarının cehennem olduğunu belirtti.

Rugby takımı yaptığı açıklamada, “Folau’nun kişisel inançları Rugby Avustralya takımının görüşlerini yansıtmıyor” derken, politikalarında cinsellik, ırk veya cinsiyet gibi ayırımlara yer vermediklerini ve her birini desteklediklerini belirtti.

Havayolu ve takım İsrail’in yorumunun birçok insanı üzdüğünü ve konuyu en kısa zamanda tartışacaklarını bildirdi.

Geçen hafta da İngiliz milli takımı oyuncusu  Denny Solomona eşcinsellik aşağılamaları ile gündeme gelmişti.

Neden Qantas?

Qantas CEO’su Alan Joyce geçen yıl aynı cinsiyetten evliliğe verdiği destek nedeniyle bir toplantıdaki konuşması sırasında saldırıya uğramış, yüzüne pasta yapıştırılmıştı.

https://www.airlinehaber.com/unlu-rugby-yildizi-qantasi-sasirtti/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder