10 Nisan 2018 Salı

Denizli geleneği "Eğreti Gelin"in hikayesi "Ladik" ile devam ediyor!


Kostak Emine yıllar boyunca Eğreti Gelin olarak yaşadığı için yaşadığı çevre tarafından dışlanır ve yalnızlığa itilir. Üstelik artık Eğreti Gelin olarak bile yaşamıyordur Emine.
Genç ve güzel bir kadın olan Lâdik, eskiden Eğreti Gelin olduğu için annesi Kostak Emine’ye tepki duymaktadır. Kocasından da ayrılıp Denizli’den Ankara’ya doğru bir yolculuğa çıkar. Çocukluk arkadaşı Aynimah’ın desteğiyle, Meserret Kahvesi adlı nostalji mekânında müzik öğretmeni olarak çalışmaya başlar. Burada tanıştığı Kerem’le, zaman geçtikçe, duygusal bir birliktelik yaşar. Fakat Lâdik, zamanla insanların para için hırslarını görecek ve kendini hırslı insanların arasında bulacaktır. Bir zamanlar ağır bir şekilde eleştirdiği annesiyle vuslatı mümkün müdür? Peki zaman, Emine ve kızı Ladik’i yakınlaştıracak mıdır?

Eğreti Gelin nedir?

Denizli'de 1935 yılına kadar devam eden, toplumun saygyla karşıladığı, 15-17 yaşlarındaki erkek çocuklarını, Eğreti Gelin başlığı altında kadınlar tarafından cinsel ve sosyal anlamda evliliğe hazırlayan kurumsallaşmış bir gelenektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder