10 Nisan 2018 Salı

Başel: "LGBTQI bireyler bu coğrafyada risk altındadır..."

Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel öldürülen Kıbrıslı Rum Solomos Apostolidis'in katil zanlısı Erdinç Şentürk'ün yaşanılan nefretten dolayı kendi cinsel yönelimini öldürdüğünü yazdı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel, bireylerin yaşadığı kendi cinsel yönelimini inkar edecek derecede içselleştirilmiş homofobi sorunu yaşamasından dolayı içinde büyük bir nefret yaşayabileceğine vurgu yaptı.

Başel sosyal medya üzerinden geçtiğimiz hafta bir Kıbrıslı Rum'un öldürülmesi ile sonuçlanan olay ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Farklı açıdan baktığı yorumunda Başel, bireyelrin kendi cinsel yönelimlerini inkar edecek kadar içselleştirilmiş bir homofobi sorunu yaşandığı bunun getirdiği nefret ile davranabileceklerini söyleyerek “Erdinç Şentürk olayında olduğu gibi.. Erdinç aslında nefretle kendi cinsel yönelimini öldürdü! Buluş, gez, facebook üzerinden eş türünü ara buluş, ye iç seviş, gay barlara git ama sonra bana cinsel istismarda bulundu de ve öldür!” yorumunda bulundu.

Başel, daha önce de ülkemizde eşcinsellere yönelik nefret cinayetlerinin yaşanabileceğini söylediğini hatırlatarak adanın kuzeyinde lgbtqi bireylerin aynı risk altında olduğunu belirtti.

Barış Başel'ın paylaşımı ise şöyle:

“Sık karşılaştığımız bir durumdur bireylerin kendi cinsel yönelimini bile inkar edecek derecede içselleştirilmiş homofobi sorunu yaşaması. Örneğin bir erkek sahte bir sosyal medya hesabı açarak kendi eş türünü arayışa girebilir, fiziksel duygusal ve cinsel bir çekim aracı olarak kendi eş türü ile cinsellik yaşayabilir ancak ben “biseksüelim” veya “bir eşcinselim” diye farkındalığa sahip değildir.

Çünkü heteroseksüel bir erkek bu örneğin tersi olarak karşı cinse yönelik yani kadınlarla ilgili bir arayışa girecektir. Hatta bunu yüzüne karşı dile getirdiğinizde size karşı öfkelenebilir, danışmanlık sürecinde sesini yükseltme hakkını bile bulabilirler. Bu duygunun kendi gibi eşcinsel olanlara karşı yüksek dozda bir nefret haline dönüşebildiğini de görebiliyoruz. Erdinç Şentürk olayında olduğu gibi...

Erdinç aslında nefretle kendi cinsel yönelimini öldürdü! Buluş, gez, facebook üzerinden eş türünü ara buluş, ye iç seviş, gay barlara git ama sonra bana cinsel istismarda bulundu de ve öldür! Ülkemizde Eşcinsellere yönelik nefret cinayetlerinin yaşanabileceğini daha önce üzülerek söylemiştim. Rum olmanın ortaya çıkan nefrete etkisi var diye düşünmekle beraber yaşanan durum sadece Rum olmakla ilgili değildir.

Adanın kuzeyinde yaşayan veya başka bir ülkeden turist olarak gelebilecek her LGBTQI birey bu coğrafyada ayni risk altında olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder