23 Mart 2018 Cuma

Türkiye'de ilk: İzmir'de LGBTİ'liler için cezaevi

Adalet Bakanlığı’nın LGBTİ hapishanesini açmak için hazırlıkların son aşamada olduğu belirtiliyor
 


Adalet Bakanlığı'nın 2013 yılından itibaren çeşitli bilgi edinme başvurularına ve soru önergelerine verdiği cevaplarda bir LGBTİ hapishanesi açılacağını birçok kez dile getirdi. En net bilgi ise bir trans mahpusun bilgi edinme başvurusuna verdiği 2 Aralık 2014 tarihli cevapta yer alıyordu:

"Bakanlığımızca, lezbiyen, gay, transeksüeller ve biseksüellerin muhafaza edileceği Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumları yapımına yönelik proje çalışmaları başlatılmıştır. Söz konusu projenin 2015 yılında İzmir ilinde ihale edilerek inşaatına başlanması öngörülmüştür. İhale ve yer teslimine müteakip takriben 2 yıl içinde tamamlanacaktır.”

Adalet Bakanlığı’nın bir LGBTİ hapishanesi açmak konusundaki açıklamasına LGBTİ  Derneği ve birçok sivil toplum örgütünün gerek bireysel gerekse de ortak yaptığı basın açıklamalarıyla LGBTİ hapishanesine karşı çıkmışlardı.

"Hapisteki Kadın" sitesinin haberine göre son haftalarda Adalet Bakanlığı, LGBTİ hapishanesinin açmak için hazırlıklar yapıyor. Haberde "Mektup aracılığıyla haberleştiğimiz ve görüşmeler yaptığımız LGBTİ mahpuslar, İzmir’deki “ceza infaz kurumları kampüsü” içerisinde ifadelerine yer verdi.

https://kazete.com.tr/haber/turkiyede-ilk-izmirde-lgbtililer-icin-cezaevi-56210

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder