23 Mart 2018 Cuma

Facebook, cinsel yönelime göre hedef belirlemeyi kaldırdı

Facebook, reklam politikalarında değişikliğe giderek cinsel yönelime göre hedef belirleme seçeneğini kaldırdı.

Sosyal platform devlerinden Facebook, “daha iyi hizmet” için yayın politikalarını sık sık değiştiriyor. Son yıllarda en çok üstüne düşülen reklam hizmetiyle ilgili geçtiğimiz ay değişikliğe giden platform, hedef belirlemede cinsel yönelim seçeneğini kaldırdı.

LGBTİ+ KARŞITI REKLAM
Facebook’un cinsel yönelim seçeneğini kaldırması, sık sık çıkan “Eşcinsel Onarım Terapisi” reklamı krizlerini hatırlara getiriyor. Son zamanlarda birçok ülkede kınanan ve yasaklanan “onarım” terapileri, Facebook’ta kendine reklam alanı bulmuştu. Bu reklamların LGBTİ+’ları hedef alması, seçeneğin kaldırılmasına sebep olabilecek süreç ihtimalleri arasında.

 BU NE ANLAMA GELİYOR?
Facebook’un reklam politikalarında gittiği değişiklik, LGBTİ+ kuruluşlarının platform üzerinden hedeflerine ulaşmalarını zorlaştıracak. LGBTİ+’lara ulaşmak isteyen ve reklam veren Facebook sayfaları, etkinlikler ve gönderiler hedef kitlesinden “daha az” insana ulaşacak.
Onur Haftası kuruluşları, LGBTİ+ intiharlarını önlemek için oluşturulan destek ağları, öz örgütlenme pratiğine bağlı topluluklar da bu seçeneğin kaldırılmasından etkilenecek gruplar arasında.

http://www.abcgazetesi.com/facebook-cinsel-yonelime-gore-hedef-belirlemeyi-kaldirdi-82988h.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder