21 Ocak 2018 Pazar

Samsun Atakum’da ki LGBT Toplantısı İptal Edildi

Samsun’un Atakum ilçesinde bir otelde düzenlenecek olan LGBT toplantısı gelen tepkiler üzerine iptal edildi.


Lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) yaşam tarzından oluşan eşcinsellerin Samsun'un Atakum ilçesinde toplantı yapmak istemesi tepkilere neden oldu.

Sağlıkta  Genç Yaklaşımlar Derneği tarafından Atakum’da 25 Ocak’ta Otel 1919’da düzenlenmesi planlanan LGBT toplantısı GercekTaraf.com haber sitesi tarafından gündeme getirildi. Yapılan haberden sonra Samsunlular;  “Samsun’da eşcinselleri istemiyoruz” diye tepki gösterdi.

LGBT’lerin Samsun’da toplantı düzenlemesine karşı çıkan bir grup vatandaş; “Samsun’da eşcinsellerin toplantı yapmasını istemiyoruz. Devlet anayasada ki ilgili maddeler çerçevesinde bu ahlaksızlığı yasaklayacak kanun çıkarmalı. Sadece yasaklamakla olmaz önce eğitimle toplum bilinçlendirmeli. Samsun’da ahlaksızlığa hayır” dedi.

GELEN TEPKİLER TOPLANTIYI İPTAL ETTİRDİ

Samsun’da LGBT’lerin toplantı yapılması infiale yol açarken, toplantının yapılacağı otel tarafından GercekTarf.com’a açıklama geldi. Yapılan açıklamada toplantı içeriğini bilmediklerini belirten otel yetkilileri;  “Yaklaşık 2.5 yıldır işletmekte olduğumuz OTEL1919 gerek vizyonu gerekse misyonu ile herkes tarafından takdir edilen bir kuruluştur. Biz Samsunun değerlerini en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Her zaman adımıza yakışır şekilde hizmet verdik ve vermeye devam edeceğiz.Birçok şirket otelimizde toplantı ve yemek organizasyonları gerçekleştirmektedir. Yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde toplantı içeriklerinden çok toplantının detayları hakkında konuşmalar olmaktadır. Örnek verecek olursak bir ilaç firması toplantı yapacaksa ne anlatacaksınız değil bizden talepleriniz nedir size nasıl yardımcı olabiliriz şeklindedir. Olması gereken ve bütün kuruluşların yaptığı şey de budur” Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği tarafından gerçekleştirilmek istenen toplantının içeriği bize iletilmemiş olup basında çıkan haberlerle içeriğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bunun üzerine dernek yetkilileri ile görüşerek toplantının iptal edildiğini kendilerine bildirdik. Herkesin kendi kişisel özgürlüğü vardır buna saygılıyız fakat böyle bir toplantının içerisinde biz OTEL 1919 olarak duruşumuz gereği bulunamayız” dedi.

http://www.gercektaraf.com/haber/4836/samsun-atakumda-ki-lgbt-toplantisi-iptal-edildi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder