3 Ocak 2018 Çarşamba

Palm Springs'te belediye meclisinin tamamı eşcinsel

ABD'nin California eyaletine bağlı Palm Springs'te yeni seçilen belediye meclisinin tamamı LGBTİ'lerden oluşuyor.


ABD’nin California eyaletine bağlı Palm Springs, ülkenin, belediye meclisinin tamamı LGBTİ’lerden oluşan ilk yerleşim birimi oldu. Kasaba bu haliyle cinsiyetçi söylem ve politikalarıyla öne çıkan Donald Trump'ın tam tersi bir kimliği yansıtıyor. Ancak belediye meclis üyeleri seçilmelerinde kimliklerinden çok vaatlerinin belirleyici olduğnu söylüyor.

1960’larda Hollywood simalarının dinlenme yeri olarak bilinen 47 bin kişilik kasaba, uzun süredir eşcinsel çiftlerin yerleşmeyi ya da tatil yapmayı tercih ettiği bir yer.

LGBTİ’lerin kasabayı misafirperver ve saygılı yapısı sebebiyle benimsediği ve on yıllardır düzenli göçle önemli bir nüfus oranına ulaştığı Palm Springs, ABD’de en çok eşcinsel çifte ev sahipliği yapan 3. yerleşim birimi. UCLA Hukuk Fakültesi’ndeki Williams Enstitüsü’nün çalışmasına göre kasaba, California eyaleti içerisinde ise bu alanda ilk sırada.

Palm Springs aynı zamanda San Francisco Bay Area’da konut fiyatlarındaki artış sebebiyle ikinci bir göçmen dalgasıyla karşı karşıya.

‘KİMLİKLERİYLE DEĞİL VAATLERİYLE OY ALDILAR’
Tüm bunlar, kasabanın geleneksel Cumhuriyetçi yapısını Demokratlara doğru çevirirken seçimler sonrası tamamen eşcinsellerden oluşan bir belediye yönetimi de oluştu.

Ancak Başkan Robert Moon, konuya dair The Guardian’a yaptığı açıklamada “Gerçeği söylemek gerekirse bu, seçimin sonuna kadar aklıma dahi gelmedi. Burada bu, o kadar önemli bir şey değil” yorumunu yapıyor. Seçimler sırasında adayların kimlikleriyle değil evsizliğe karşı çözümler ve yolların yapımı gibi vaatleriyle öne çıktığını belirten 65 yaşındaki trans kadın belediye meclis üyesi Lisa Middleton, “Eğer sokaklar düzgün değilse insanlar mutlu olmayacaktır. Hangi partiden olduğunuz fark etmez” diyor.

‘SEÇİLEBİLMEK İÇİN BİSEKSÜEL OLDUĞUNU SÖYLEDİ’ İDDİASI
5 kişilik belediye meclisi, 3 gey erkek, bir trans kadın ve bir biseksüel kadından oluşuyor.

Seçimler sırasında adayların cinsel yönelimleri üzerine tartışma ise yalnızca 31 yaşındaki Christie Holstege’in adaylığı sonrası çıkmış. Bir erkekle evli olan Holstege’in seçilebilmek için biseksüel olduğunu söylediği iddia ediliyor. Gerçekten biseksüel olduğunu söyleyen Holstege, tartışmaya dair yaptığı açıklamada buruk bir gülümsemeyle “Sadece Palm Springs’te seçim kazanmak için eşcinsel olduğunuzu söylediğiniz iddia edilebilir” dedi.

Palm Springs’te bir önceki dönemde de 5 belediye meclis üyesinden dördü LGBTİ idi. Heteroseksüel olan tek üye Cumhuriyetçiydi. Kasabada umuma açık ya da kafe, lokanta gibi yerlerdeki tuvaletlerin cinsiyetsiz olmasına ilişkin karar da bu yönetim sırasında alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

https://www.evrensel.net/haber/342254/palm-springste-belediye-meclisinin-tamami-lgbti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder