25 Aralık 2017 Pazartesi

Tarikat yurdunda erkek çocuklara cinsel istismar...

Dikili'de 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen görevli gözaltında... Yurt kapatıldı

İzmir Dikili'deki özel ortaöğretim yurdunda kalan bazı öğrencilerin ailelerinin, çocuklarının cinsel istismara uğradığıyla ilgili şikayeti üzerine, polis çalışma başlattı. Yurtta kalan 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen görevli Ö.F. bugün gözaltına alındı. Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ö.F. hakkındaki soruşturma ve işlemlerin sürdüğü belirtildi.

YURTTA TEMİZLİK GÖREVLİSİ

İzmir'in Dikili ilçesindeki bir özel ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda kalan 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ö.F. hakkında Dikili Cumhuriyet Savcılığı'nın adli soruşturmasının ardından, olayla ilgili Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. Ö.F.'nin yurtta temizlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

YURT İÇİN KAPATMA KARARI

Dikili ilçesinde temizlik görevlisi Ö.F. tarafından 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunulduğu belirtilen yurt ile ilgili İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kapatma kararı verildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/890676/Dikili_de_7_ogrenciye_cinsel_istismarda_bulundugu_iddia_edilen_gorevli_gozaltinda..._Yurt_kapatildi.html

Tarikat yurdunda çocuklara cinsel istismara oyuncu Bülent Emrah Parlak'tan tepki: Babayiğitseniz...

İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan özel bir erkek orta öğretim öğrenci yurdunda kalan 7 erkek öğrencinin yurt görevlisi tarafından cinsel istismarda bulunulmasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.



İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Süleymancılara ait özel bir erkek orta öğretim öğrenci yurdunda kalan 7 erkek öğrenci, yurt hizmetlisi Ö.F..’nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Dikili Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma sonrası 7 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ö.F., gözaltına alındı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Babayiğitseniz hadi buyrun"

Oyuncu Bülent Emrah Parlak, bu olayın ardından sosyal medyadan tepki gösterdi. Bülent Emrah Parlak, “Parklarda bira içiyorlar öpüşüyorlar diye insanlara saldıranlar. Mini etek giyiyor diye kızlara dayılananlar. Küpe takıyor diye delikanlılara 3-5 kişi dalanlar. Eşcinselleri öldürenler. Yine bir tarikat yurdunda çocuklara tecavüz edilmiş. Çok babayiğitseniz hadi buyrun” mesajını paylaştı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/892673/Tarikat_yurdunda_cocuklara_cinsel_istismara_oyuncu_Bulent_Emrah_Parlak_tan_tepki__Babayigitseniz....html

Yurt görevlisinden iğrenç savunma: Çocuğun rızası vardı

İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki özel bir yurtta 9 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Ömer Faruk E. suçlamaları kabul etti. Zanlı, 12 yaşındaki bir öğrenci ile kendi rızasıyla birlikte olduklarını iddia etti. 2 çocuğun cinsel istismara uğradığı raporla doğrulandı.

Dikili'de 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen görevli gözaltında... Yurt kapatıldı
13 yaşındaki çocuğu istismardan yargılanan okul servisi şoförünün 39 yıl hapsi istendi

İzmir'in Dikili İlçesi'nde özel bir yurtta Ömer Faruk E. isimli görevlinin öğrencilere cinsel istismarda bulunmasına yönelik skandala ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

12 yaşındaki çocuğun annesine yaşadıklarını anlatmasının ardından başlatılan soruşturmada, polis yurtta kalan 20'ye yakın çocukla görüştü. Pedagog ve psikolog eşliğinde yapılan görüşmelerde, 3 çocuk Ömer Faruk E.'nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı. Zanlının cep telefonu ve bilgisayarında yapılan incelemede ise çocuklara ait fotoğraflar ele geçirildi.

WhatsApp grubu kurmuş

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre; öğrencilere baskı yapan Ömer Faruk E.'nin 9 çocukla WhatsApp'tan grup oluşturduğu, buradan cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflar paylaştığı da ortaya çıktı. Ömer Faruk E.'nin 9 çocuğa istismarda bulunduğu yönünde bilgilere ulaşıldı. Önceki gün tutuklanan Ömer Faruk E.'nin ifadesinde, "Öğrencilerin din dersine de giriyordum. 12 yaşındaki bir çocukla 2 defa cinsel ilişki yaşadım. 12 yaşındaki diğer çocuk ile kendi rızası ile birlikte oldum. WhatsApp konuşmalarından da anlaşıldığı gibi çocuk beni ilişkiye girmek için çağırdı. İddia edildiği gibi diğer çocukla ilişkim hiç olmadı" dediği öğrenildi.

Olayın ardından 3 çocuk hastaneye götürüldü. Yapılan ilk tespitte, 2 çocuğun cinsel istismara uğradığı doktor raporu ile belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, cinsel istismara maruz kaldığı belirlenen 9 çocuk Çocuk izleme Merkezi'ne (ÇİM) gönderildi. İddiaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'nce geçici olarak mühürlenen yurttaki bazı çocuklar ailelerinin yanına gitti, bazıları da özel bir yurda yerleştirildi. Yurdun 2011'de açıldığı 70 öğrenci kapasiteli olduğu ve ruhsatının da bulunduğu ortaya çıktı.

`Yargı sürecini takip edeceğiz'

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, baro avukatiannın sorgusuna katıldığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde mağdur çocukların Çocuk İzleme Merkezi'nde ifadelerinin alınması sırasında izmir Barosu Çocuk Haktan Merkezi'nde konuyla ilgili özel eğitim almış mestektaşlarımız ailelere ve çocuklara hukuki destek sağlamak üzere yanlarında olacak. Yargı sürecini takip edeceğiz" dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/891693/Yurt_gorevlisinden_igrenc_savunma__Cocugun_rizasi_vardi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder