15 Aralık 2017 Cuma

Ailenin en küçük çocuğu gay olmaya daha yatkınmış, bakın neden?

Bu enteresan tespit aynı oranda ilginç bir araştırmanın arkasından gelmiş. Epey şaşıracaksınız.


Gerçekten son zamanlarda okuduğum en ilginç haber ancak durum bu. Bilim insanlarına göre bir insanın kendisinden ne kadar büyük erkek kardeşi varsa, gay olma ihtimali o kadar artıyormuş. Bunun ana sebebi de anne karnında salgılanan bazı hormonlarmış. Peki nasıl oluyor bu iş?

Araştırmanın sonuçlarına göre erkek çocuklar annenin vücudunda bazı hormonlar salgılanmasını sağlıyormuş. Bu da bebeğin beynindeki bazı nitelikleri değiştirebiliyormuş. Toronto Üniversitesinin yayınladığı ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ raporunda bu konu hakkında şöyle denilmiş:

‘’Seksüel alanda yapılan araştırmalara göre eşcinsel erkekler heteroseksüel erkeklerden daha fazla kardeşe sahip. Bu bulgular ‘kardeş doğum sırası etkisi’ olarak tanımlanıyor''.

Daha ayrıntılı anlatmak garekirse erkekler X ve Y kromozomuna sahip. Kadınlar da iki tane Y kromozomundan oluşuyor. Erkek çocuk anne karnındayken Y kromozomuna reaksiyon gösteriyor ve bunun sonucunda büyük oranda anti-NLGN4Y adlı antikor üretiliyor. İşte araştırmaya göre bu antikor, erkek çocuğunun beyninde bazı değişikliklere yol açıyor.

Ancak araştırmayı yürüten bilim insanları bu çalışmanın hala sürdüğünü ve bu bulguların kesin sonuçlar olarak değerlendirilemeyeceğini söylüyor. Ayrıca bu ‘kardeş doğum sırası etkisi’nin sadece erkekler için geçerli olduğunu da belirtiyorlar.

https://storia.me/tr/@Nactrem/ailenin-en-kucuk-cocugu-1czkab

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder