21 Kasım 2017 Salı

Yeni Akit: Homolara yasak 81 ile yayılsın!

Sapkın homoların bütün faaliyetlerini süresiz olarak yasaklayan Ankara Valiliği’nin ardından emsal nitelikteki kararın tüm yurtta uygulanması gündeme geldi.


Onursuzluklarını “Onur" adı altında pazarlayan ve düzenledikleri sözde etkinliklerle sapkınlıklarının propagandasını yapan homoların ahlaksız faaliyetlerinin 81 ilimizde yasaklanması yönünde çağrıda bulunan hukukçular ve STK’lar, toplumumuzun genel ahlak yapısının korunması ve provokasyona geçit verilmemesi adına LGBTİ faaliyetlerinin tüm illerimizde yasaklanması gerektiğini ifade ettiler.

Düzenledikleri ahlak dışı faaliyetlerle sapkınlıklarının propagandasını yapan LGBTİ’li sapkınların faaliyetlerini süresiz olarak yasaklayan Ankara Valiliği’nin emsal nitelikteki kararının tüm illerimizde uygulanması talep ediliyor. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan hukukçular ve STK temsilcileri, “Devletin temel görevlerinden biri toplumun genel ahlaksal yapısını korumak ve provokasyona sebep olacak faaliyetlere izin vermemektir. Ankara’nın kararının emsal teşkil etmesi ve eşcinsellerin yurt sathındaki bütün faaliyetlerinin yasaklanması gereklidir” dediler.

KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Avukat Ferhat Çakır, kamu güvenliğini tehlikeye atma ihtimali olan her türlü faaliyetin devlet eliyle yasaklanabileceğini belirterek, “Anayasamızda kamu güvenliğini tehlikeye düşüren yahut toplumda infiale sebep olacak her türlü faaliyetin durdurulmasına izin var” dedi.

LGBTİ faaliyetlerini provokasyona açık olduğunu kaydeden Çakır, “İnsanları tahrik edercesine dini motiflerin önünden geçerek toplumu manipüle etmeleri Müslümanların kanına dokunur. Bu durumda da kamu güvenliği zedelenir. Konya’da, Ankara’da yürümek provokatif faaliyetlere davet çıkarmak demektir. Bu durumlarda zaten anayasal kanunlar gerekli yetkiyi vermiş engellenmesi yönünde” ifadelerini kullandı. Dünyanın birçok ülkesinde bu tarz yasakların uygulandığına dikkat çeken Çakır, “Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da toplumsal bir olaya sebebiyet verecek en ufak bir olay dahi yasaklanır. Bu gerçeği unutmamamız lazım” şeklinde konuştu.

SAPKINLIK İNSAN HAKKI OLAMAZ

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, “Sapkınlık en büyük insan hakları ihlalidir. Sapkınlığın toplumumuza empoze edilmeye çalışılmasının devlet eliyle engellenmesi de hak ve özgürlük sınırlaması değildir” dedi.

LGBTİ faaliyetlerinin komple yasaklanması gerektiğini belirten Akbaş, “Tüm illerimizde bu sapkın örgütlenmenin faaliyetleri yasaklanmalıdır. Çeşitli kılıflar adı altında pazarlamaya çalıştıkları sapkınlıkları engellenmelidir. Toplum ve kamu huzuru için bu yasak büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Akit’in devlet yetkililerini uyarıcı mahiyetindeki haberlerinin büyük öneme sahip olduğunu belirten Akbaş, “Akit gazetesi bu konuya ciddi olarak eğiliyor. Devlet yetkililerini uyararak bu tarz etkinliklerin bizzat hukuk içerisinde engellenmesini sağlıyor. Umarım bu karar diğer illerimizde de bir an önce uygulamaya konulur” şeklinde konuştu.

EMSAL NİTELİĞİNDE BİR KARAR

Avukat Ali Osman Bağırgan ise kararın emsal nitelikte olduğunu belirterek, “Ankara Valiliği’nin kararı emsal teşkil edebilir. Toplumsal güvenliğin tehlikeye girdiği durumlarda ya da provokasyona zemin hazırlanacak işlerin devlet eliyle yasaklanmasında hukuki bir yanlışlık yoktur. Kamu zarar görecekse, istenmeyen olayların meydana gelme durumu varsa devletin bunu engellememesi zaten absürt olur” dedi.

LGBTİ etkinliklerinin provokasyona açık olduğunu kaydederek, “Devletin bunu öncesinde görüp müdahale etmesi kadar doğal bir durum yok. Bunda hukuki olarak bir hak gaspı da yok. Bilakis devletin bu konuda yükümlülüğü var. Ankara Valiliği’nin almış olduğu kararın diğer 80 ilimizin valiliğince de uygulamaya konulması gerekir” şeklinde konuştu.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/homolara-yasak-81-ile-yayilsin-397646.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder