21 Kasım 2017 Salı

Starbucks'tan Tartışmalı Bir Reklam Kampanyası

Starbucks'tan tartışmalı bir reklam kampanyası Noel için hazırlanan kampanyası nedeniyle gözler markanın üzerinde.


Noel'in kapıları çalması ile birlikte, kahveleriyle içleri ısıtan Starbucks'tan da Noel için hazırlanan kupaları için hazırlanan neşeli bir reklam filmi gelmişti. "Bu sezon bu kupa sadece bir başlangıç" sloganlı reklam filminde, markanın Noel kupasından çıkan bir çizgi, birbirinden farklı cinsiyet ve yaşlardaki insanların Noel'i nasıl geçirdiklerini tasvir ediyordu. Kısa illüstrasyon filmin sonunda görünen lezbiyen olması muhtemel bir çift ise markanın geleneksel tüketicilerinden tepkiler almasına neden oldu.
"Hem Starbucks'ın Noel kupa haberlerini hem de LGBT'nin sorunlarını takip edenler videoya destek verirken, muhtemelen sıradan Starbucks müşterisi kupanın gay bir ajandası olduğunun farkında değil" diyor BuzzFeed reklam kampanyası için. Twitter'da ise kampanyayı İncil'den alıntı yaparak eleştirenler de varken, #BoycottStarbucks hashtag'iyle markayı protesto edenler de mevcut.
Henüz reklam kampanyasıyla ilgili hiçbir şeyi kabul ettiğine ya da reddettiğine dair bir açıklamada bulunmamasına rağmen markadan gelen bir açıklamada, sezonun ruhundan ilham alan bir deneyimi müşterilerine sunmayı amaçladıkları ve her türlü sosyal çevreden ve dini görüşten gelen müşterilerini kucaklamaya ve cesaretlendirmeye dünya çapındaki mağazalarında devam edecekleri belirtilmişti.

https://www.haberler.com/starbucks-tan-tartismali-bir-reklam-kampanyasi-10264572-haberi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder