17 Kasım 2017 Cuma

Sendikalardan 'eşcinsellik' etkinliğine tepki

Mardin'deki sendika başkanları, kentte yarın yapılması planlanan 'eşcinsellik' etkinliğine tepki gösterdiler.

Bianet'in yürüttüğü KAOS GL'nin destekleyerek içinde yer aldığı "Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi" adı altında 18 Kasım Cumartesi günü Mardin'de düzenlenmek istenen programa tepkiler çığ gibi büyüyor.

"Eşcinselliğin" merkezde olduğu programa tepki gösteren sendika başkanları, devletin yetkili makamlardan söz konusu etkinliğin iptalini istediler.

Söz konusu etkinliği, dış ülkelerin desteğiyle Mardin'in manevi atmosferini yok etmeye dönük bir çalışma olarak gördüğü dile getiren Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Ersan, şunları söyledi:

"Eşcinsellik programının kadim şehrimiz Mardin'de yapılmasını istemiyoruz. Dinlerin ve dillerin kendi olan, manevi hayatı ve duyguları üst seviyede olan, tarihi dokusunun fazla olduğu ilimizde böyle bir programın yapılmasını elbette ki uygun da doğru da görmüyoruz. Bundan birkaç yıl önce yine böyle bir program yapılmak istendi, fakat tepkiler üzerine iptal edildi. Biz bu toplantının ilimizde yapılmasını istemiyoruz.  Dış ülkelerin, Avrupa'nın ve özellikle batının Mardin'in manevi atmosferini yok etmeye dönüktür. Bunun için bu toplantının ilimizde yapılmasını istemiyoruz, iptal edilmesini istiyoruz. Hiçbir yetkilinin de buna destek olmamasını, iptali yönünde çaba sarf etmesini bekliyoruz."

Mardin'de "eşcinsellik" programının yapılmak istenmesine tepki göstererek kınadığını açıklayan Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulkadir Kurtuluş ise bu gibi etkinliklerin halkın tepkisini çektiğini anımsattı.

Kurtuluş, "Yapılacak olan program, gelenek ve göreneklerimize uygun değildir. Daha da önemlisi dinimize uygun değildir. Mardin halkının tepkisini çekecektir. Bu yüzden Mardin'de yapılması uygun olmadığı gibi bu tür etkinliklerin ülkemizin hiçbir yerinde yapılmasını istemiyoruz. Ben bu programı kınıyorum." diye konuştu. (M. Salih Keskin-İLKHA) 

https://dogruhaber.com.tr/haber/269523-afaddan-yariklarin-olustugu-yerler-icin-risk-uyarisi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder