18 Kasım 2017 Cumartesi

‘Eşit, bir arada ve onurlu bir yaşam’

Ankara Valiliği’nin, Alman LGBTİ Film Günleri’ni yasaklamasının ardından Pembe Hayat KuirFest konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Almanya Büyükelçiliği, KuirFest ve Büyülü Fener Sinemaları işbirliğiyle 16-17 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da düzenlenmesi planlanan Alman LGBTİ Film Günleri’nin Ankara Valiliği’nce yasaklanmasını ardından Pembe Hayat KuirFest bir basın açıklaması yaptı.

Pembe Hayat KuirFest’in “Son yıllarda keyfi ve hukuksuz bir biçimde yasaklanan onur yürüyüşlerinde de olduğu gibi bu film gösterimlerinde de terör ve provokasyon tehdidinin öne sürülmesi, varlığımızı tehdit olarak gören ve bizlere dair nefret söylemi üreten kişi ve kurumları meşrulaştırmakta ve anayasal haklarımızdan bizleri ‘koruma’ adı altında mahrum etmektedir” denilen açıklamasında şu ifadelere de yer veriliyor: “Etkinliğin yasaklanması için basın açıklaması yapan İHH basın metnini ‘tüm insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı’ bir dünya temennisiyle bitiriyor. Göstermeyi planladığımız “Kabuğunu Kırmak”, “Romeolar”, “Adı Konmamış” ve “Dördümüzün Çocuğu Oluyor” adlı filmler, benzer gerekçelerle yasaklanan onur yürüyüşlerinin de amaçladığı gibi eşit, bir arada ve onurlu bir yaşamı savunmaktadır. Bizler de tüm bunların yanında Marie ve Sarah’nın aşklarını özgürce yaşayabildikleri, 17 yaşındaki Milan’ın ailesine ve kendine karşı açık olabildiği, Kalle ve Jens’in çocuklarını mutlu bir şekilde yetiştirebildiği, Fabio’nun transfobiye maruz kalmadığı bir dünya istiyoruz.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/867603/_Esit__bir_arada_ve_onurlu_bir_yasam_.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder