15 Ekim 2017 Pazar

Perth Anglikan Piskoposluğu LGBTİ+'lardan özür diledi

Perth Anglikan Piskoposluğu, Sidney Anglikan Piskoposluğu'nun 'eşcinsel evliliğe hayır' kampanyasına 1 milyon dolar bağışlaması nedeniyle özür diledi.

Sidney Anglikan Piskoposluğu Başpiskoposu Glenn Davies bu hafta Avustralya’nın "eşcinsel evliliğe hayır kampanyası" kapsamında yapılan gönüllü posta anketine bir milyon dolar bağış yapacağını açıkladı. Perth’teki meslektaşları ise kilisenin davranışları adına LGBTİ+'lardan özür diledi.

Perth Piskoposluğu’nun 49. Kilise meclisinde, üyeler tarafından yapılan açıklamada, "Tanrı’nın sevgisini temsil etmeyen düşünce ve davranışlarımızdan ötürü kırdığımız tüm lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüellerden özür diliyoruz" denildi.

Açıklamada, "Verdiğimiz zarardan ötürü içtenlikle özür diliyor ve bu uygunsuz davranışımızdan pişmanlık duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kilise aynı zamanda ‘LGBTİ+'ların güvende hissedecekleri yerler dilediklerini’ ve diğer kiliselerini de ‘pişmanlıklarını yeni ve değişmiş hal ve hareketlerinde göstermek’ için teşvik ettiklerini beyan etti.

Anglikanizm 16. yüzyıl reform hareketi döneminde İngiltere'de doğdu. Papanın otoritesini reddeden Anglikan Kilisesi, 16. yuzyildan beri ibadette latince yerine İngilizce'yi kullanıyor. Kilise İngiltere kral ve kralicesi tarafindan temsil ediliyor. (DIŞ HABERLER)

https://www.evrensel.net/haber/335284/perth-anglikan-piskoposlugu-lgbti-lardan-ozur-diledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder