24 Ekim 2017 Salı

Elif Şafak, Zeki Müren’den daha yürekli çıktı

Peki neden hemcinsini seçiyor bu ünlü kadınlar?

Zeki Müren, halkın düşüncelerinden korkup birgün olsun ‘eşcinselim’ demedi . Ama yazar Elif Şafak ‘biseksüel‘ olduğunu çok şık bir üslupla açıkladı.


Sanat Güneşimiz mini etekli -20 santimli apartman topuklu çizmeler ile- sahneye çıktığı 70 li yıllarda bile ‘özel yaşamı’ ile ilgili tek kelime etmedi. Konu bu noktaya gelince, hemen zekasını kullanıp başka konulara kaçtı.
Hatta bazen medyadaki dostları sayesinde milletin aklını altüst edecek şaşırtmacalara baş vurdu. İlerde başına gelebilecekleri bildiği için özel yaşamına ait sırları saklamayı uygun gördü
Medya her zaman Zeki Müren’e destek oldu. Örneğin bir keresinde halkı aldatmak için sarı uzun saçlı bir sevgili bulundu. Güya Belgrat ormanında sevgili ile dolaşırken yakalandı. Bu fotograf Hürriyet Gazetesinde birinci sayfada yayınlandı. Bu haberi isteyen kişi de bizzat gazetenin sahibi Erol Simavi idi.
Rahmetli Müren hakkında eşcinsel iddiaları çok çıkınca, hatta bazı gazeteler bunu haber yapınca Simavi’ ye gidip rica etmiş. Emir demiri keser koskoca patronumuz Erol Simavi isteyecek de biz hayır mı diyeceğiz. Uzun sarı saçlı ama yüzü fotoğraf karelerinde hiç belli olmayacak hayali sevgiliyi bulmak zor olmamıştı.
Magazin dünyasının efsane isimlerinden Meftun Olgaç’ın eşi Çikita gönüllü konu mankeni oldu. Allahın işine bak ki, yakalayan paparazi görevi de Meftun Olgaç’ın en yakın arkadaşı Sayıl Eman’a verildi. Sayıl arkadaşının karısını, Zeki Müren’ nin gizli sevgili olarak ormanda ağaç dibinde fotografladı.
O günlerde Hürriyet de çalışanlar bu asparagas habere çok gülmüştük ama yüz binlerce vatandaş inanmıştı. O zamanlar TV ler filan yoktu, Hürriyet Pazar günleri 1 milyon adet satılıyordu. Her konudaki binlerce haber gibi…
Lafı fazla uzatmadan konuya gireyim. Zeki Müren bile ben eşcinselim, kadınla kızla işim yok diyemedi. Demedi daha doğrusu. Çünkü bu toplumun bunun bedelini nasıl ödeteceğini iyi biliyordu. İleriyi gören Zeki Müren her ortada bıraktı. Hep acaba dedirtti.
Kimi ‘Zeki Müren eşcinsel mi diye ısrar etti, kimi de "yok yaaa. Olamaz. Baksana Ajda Pekkan, Gönül Yazar gibi pek çok ünlü kadınla aşk yaşamış’ diye masallar anlattı. Gençliğinde kadınlarla da birlikte olduğu kesin de.. yaşlanınca en azından son 30 yılında bu görülmedi.

Zeki Müren gibi her konuda Türk tabularını yakıp, kendi kurallarını kabul ettirmiş bir sanatçı bile, özel yaşamında ‘açık’ olamazken, başka bir deyişle ketum kalırken, halkı sık sık şaşırtırken… kitapları pek çok dile çevrilip, dünyanın bilinen bütün kitapçılarında vitrinde baş köşede bulunan Elif Şafak’ın ‘biseksüel olduğunu süslü cümleler ile açıklaması gerçekten çok ilginç.
Entelektüel tarafı neyse de Fetö’cü olarak bilinen bir gazetecinin eşi olması çok şaşırttı. Bunu yeni kitabının satışa çıkmasına yakın bir zamanda yapması da ticari zekasını gösteriyor. Unutulan ismini hatırlattı.
Tüm bunlar yani biseksüel olup olmaması kendini ilgilendirir. Bizim diyecek sözümüz yok. Neden şimdi açıkladın? diye sormaya da hakkımızı yok. Ancak halka bu vesile ile bazı mesajları vermemiz gerekiyor. Kendimizi hala dürüst gazeteci olarak görüyorsak…
Elif Şafak hayranlarının üzülmemesi için, güzel bir kadının özel yaşamının ayaklar altına alınmamsı için özellikle kadınların bilmesi gereken bir gerçek var.
Ülkemizdeki ünlü sanatçıların büyük çoğunluğu biseksüeldir. Özelikle kadın starlar kadınlardan hoşlanır. Hatta çoğu zaman aynen Zeki Müren’ in yaptığı gibi şaşırmacaya başvururlar.
Küçük bir balerin kıza aşıktır, ama yakışıklı delikanlı ile gazetecilere poz verirler. Kim bunlar? diye sormayın.
O kadar çoklar ki. Bir başka gün detaylı anlatırım. Peki neden hemcinsini seçiyor bu ünlü kadınlar?
İşte bu soru çok önemli. Toplumsal bir sorunun getirdiği önemli konudur.
Şimdilik bu kadar bilgi yeter...

http://www.medyafaresi.com/kose-yazisi/elif-safak-zeki-murenden-daha-yurekli-cikti/845027

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder