20 Haziran 2017 Salı

'Türkiye medyasında LGBTİ görünürlüğü yok'

Antalya’da Biz, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu üyeleri, LGBTİ odaklı habercilik adlı atölye çalışması yaptı.


Antalya’da Biz, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu üyeleri, LGBTİ odaklı habercilik adlı atölye çalışması yaptı

Antalya’da bir araya gelen, Biz, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu üyeleri, Antalya Çağdaş Gazeteciler Derneği’nde bir atölye çalışması yaptılar.

Antalya Çağdaş Gazeteciler Derneği’nde bir araya gelen Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu üyeleri, Toplumsal Cinsiyet ve LGBTİ odaklı habercilik adlı bir atölye çalışması yaptılar. Bu atölye çalışmasında medyanın haberlerinde kullandığı dil ve konuya yaklaşımları hakkında istatiksel paylaşımlar yaptılar.

Medya üzerinde yaptıkları incelemeleri değerlendirdiklerinde verdikleri bilgi şöyle ’’ Gazetelerde 6.580 haberin 1.690 kadın, 4 ü LGBTİ haberi. Eldeki veriler doğrultusunda kadın ve LGBTİ temsili konusundaki ilk tespitimiz Türkiye medyasında LGBTİ görünürlüğünün olmadığı yönünde. Televizyonda incelenen haberlerde bir temsil söz konusu olduğunda da bunun dengeli, olumlu olmaktan uzak olduğunu; gazetecilerin ele aldıkları konuyla ilgili en temel bilgileri bile doğrulama ihtiyacı hissetmediğini göstermekte.’’

Mahir DOĞAN
Antalya

https://www.evrensel.net/haber/323927/turkiye-medyasinda-lgbti-gorunurlugu-yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder