13 Haziran 2017 Salı

‘Sevginin ve İyiliğin Günü’ ilan edildi: Orlando katliamının yıldönümünde anma

ABD’nin Orlando kentindeki Pulse adlı gece kulübüne düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısının birinci yıldönümünde yaşamını yitirenler anıldı ve 12 Haziran “Orlando Birlik Günü – Sevginin ve İyiliğin Günü” ilan edildi.


Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletindeki Orlando kentinde, Pulse adlı ağırlıkla LGBTİ’lerin gittiği gece kulübüne geçtiğimiz yıl 12 Haziran’da IŞİD tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti.

11 Eylül’den sonra ABD’de en çok can kaybının yaşandığı saldırı olan Orlando katliamında 49 kişi hayatını kaybetmiş, 50’den fazla kişi ise yaralanmıştı.

Orlando katliamında hayatında kaybedenlerin aileleri ve yakınları, saldırının birinci yıldönümünde sahibi tarafından saldırıdan sonra müzeye dönüştürülme kararı alınan Pulse’ta bir araya geldi.

  Orlando saldırısında 49 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü müze oluyor
Pulse’la dayanışma mesajları ileten Orlando eyalet yönetimi, bu pazartesiyi “Orlando Birlik Günü – Sevginin ve İyiliğin Günü” ilan etti.

Eyalet yetkilileri yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün, Pulse’de 49 masum hayatın anısına ve onuruna ithaf edildi. ‘Sevginin ve İyiliğin Günü’ trajedinin ardından ortaya çıkan küresel şefkat ve sevgiyi görebilmemizin yanı sıra, toplumun hayatta kalanlara ve sevdiklerine olan bağlılığının da sağlamasının yapıldığı gündür.

http://gazetekarinca.com/2017/06/sevginin-ve-iyiligin-gunu-ilan-edildi-orlando-katliaminin-yildonumunde-anma/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder