6 Haziran 2017 Salı

‘Onur Haftası’, aralarında Ensar Vakfı’nın da olduğu kurumlarca hedef gösterildi

Mersin 7 Renk Derneği, “Mozaik” teması ile The Monard Otel’de gerçekleştirmeyi planladıkları “Onur Haftası” etkinliklerinin aralarında Ensar Vakfı’nın da bulunduğu bazı kurum ve basın organlarının tehdit ve nefret söylemleri nedeniyle otel yönetimi tarafından iptal edildiğini açıkladı. 7 Renk Derneği ise temel hak ve özgürlüklerini talep edeceklerini belirttikleri açıklamada ‘nefrete karşı yaşamı savunma çağrısı yaptı.


Mersin 7 Renk Derneği’nin bu yıl “Mozaik” teması ile The Monard Otel’de gerçekleştirmek istediği “Onur Haftası” etkinlikleri, otel yönetimi tarafından iptal edildi.

Otel tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada iptal gerekçesi “Toplumumuzun değer yargıları, milletimizin görüşleri ve yüce halkımız için iptal edilmiştir” mesajı ile izah edildi.

Hedef gösterenler hükümete yakın kurumlar: Ensar Vakfı, İHH, MÜSİAD…

Derneğin Eğitim Sen Mersin Şubesi’nde düzenlediği toplantıda konuşan Mersin Onur Haftası Komisyonu üyesi Fırat Alper Gedik, aralarında çocuklara yönelik cinsel istismar ile gündeme gelen Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, MÜSİAD, AGD ve Memur Sen’in de bulunduğu çok sayıda dernek ve kurum tarafından hedef alındıklarını belirtti.

Milat Gazetesi’nin Mersin’deki Onur Haftası’nı hedef gösterdiği haberi
Onur Haftası programı açıklandıktan sonra yerel yayın yapan Milat Gazetesi ve İslami Analiz adlı internet gazetesi tarafından da hedef gösterildiklerini belirten Gedik, organizasyonlarının yapıldığı otele birçok dernekten tehdit içeren mesajlar gönderildiğini söyledi.

‘Otel yönetiminin iptal kararının ayrımcılık olduğunu’ dile getiren Gedik, ‘yaşamın olduğu her yerde olduklarını’ ekledi ve ‘dışlamanın, yok saymanın, şiddet uygulamanın onların ayıbı olduğunu’ söyledi.

Temel hak ve özgürlüklerini talep edeceklerini ve mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Gedik, yetkililere “Suça ortak olmayın” çağrısı yaptı:

Toplumsal barış ve huzuru tehdit edenler, ayrımcılık ve nefreti yaygınlaştıranlardır. Zulüm gören, yaşam hakkı elinden alınan, kentte sürülmek istenen LGBTİ’lerin kendilerini ifade edebildikleri ‘Mersin Onur Haftası’ etkinliğinin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır. LGBTİ’lere dönük tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüz ihlal ediliyor. Gerçekleştirilen hakaretlere açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Yetkililere sesleniyoruz ‘Suça ortak olmayın’ herkesi hafta boyunca bizlerle olmaya, el ele durmaya, nefrete karşı yaşamı savunmaya çağırıyoruz.

http://gazetekarinca.com/2017/06/onur-haftasi-aralarinda-ensar-vakfinin-da-oldugu-kurumlarca-hedef-gosterildi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder