8 Haziran 2017 Perşembe

Milat gazetesi: Onur’suz tehdit!

Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin derneği LGBTİ’nin Mersin etkinliğine vatandaşlardan tepki yağdı. Valiliğin yürüyüşe izin vermemesi ve onur haftasına ev sahipliği yapacak olan otelin programları iptal etmesi üzerine LGBTİ ve Cumhuriyet gazetesi Milat’ı ve STK’ları hedef aldı.

HABER: ÖZLEM DOĞAN


7 Renk Mersin LBGTİ tarafından 5-11 Haziran 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliğe vatandaşlardan tepki yağdı. Gazetemizi arayan Mersinli vatandaşlar, 2015'te Taksim'de düzenlenen ‘Onur Yürüyüşü'nde yaşanan rezillikleri örnek göstererek Mersin'de de aynı çirkin görüntülerin yaşanmasını istemediklerini dile getirdiler. Bu tepkilerden yola çıkarak yaptığımız haberimiz ses getirdi ve ''Onur Haftası'' etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan Otel Monard desteğini geri geçti. Ardından LGBTİ Derneği'nin izin almadan gerçekleştirmeye çalıştığı Onur Yürüyüşü'ne Mersin Valiliği'nin izin vermediği ortaya çıktı. Yaşanan bu gelişme üzerine yaptıkları açıklamalarla hem LGBTİ hem de Cumhuriyet gazetesi Milat'ı ve STK'ları hedef aldı.

Toplumumuzun değer yargıları önemli


Mersin halkının tepkisi ve haberimizin etkisiyle ramazan ayında LGBTİ'li bireylere kapılarını açan Monrad Otel yönetimi iptal kararını açıkladığı sosyal medya gönderisinde, “Otel işletmesi olarak profesyonel bir bakış açısıyla uzun zaman önce rezervasyonu yapılan bir organizasyonu, başta yüce halkımız ve Sivil Toplum Kurumları'ndan gelen tepkiler nedeniyle an itibariyle iptal etmiş bulunuyoruz. Bizim için toplumumuzun değer yargıları her zaman öncelikli olup, milletimizin görüşleri her şeyden önemlidir'' ifadeleri kullanıldı.

Eğitim-Sen LGBT işbirliği
Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin derneğinin sponsorluğunu üstlenen Eğitim-Sen, Mersin'de yürüyüşü ve etkinlikleri iptal edilen LGBTİ'ye salonunu açtı. Mersin 7 Renk LGBTİ + Derneği, Eğitim-Sen salonunda basın toplantısı düzenleyerek “Eşitlik mücadelesinde kararlıyız” açıklamasında bulundu ve etkinliklerin Eğitim-Sen salonunda yapılacağı ifade edildi.

Cumhuriyet Gazetesi Milat'ı hedef gösterdi


Mersin'de ramazan ayında düzenlenmek istenen LGBTİ Onur Yürüyüşü ve haftasının iptalinden rahatsız olan Cumhuriyet Gazetesi “Baskı her yerde... Mersin'de Onur Haftası etkinliklerine tehdit” manşeti atarak yayınladığı haberde, “Mersin 7 Renk LGBTİ + Derneği'nin 5-11 Haziran'da düzenleyeceği Onur Haftası etkinlikleri Milat gazetesi, bazı internet siteleri, Memur Sen, bazı dernekler tarafından hedef gösterildi. Bazı sosyal medya hesaplarından yürüyüşe yönelik tehdit mesajları yayınlandı” İfadelerini kullandı. Aynı şekilde Onur Haftası Komisyonu adına konuşan Fırat Alper Gedik de , “Milat gazetesinin yaptığı haberden sonra, İslami Analiz internet gazetesinde de hedef gösterildik. Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, MÜSİAD, AGD, Memur Sen, Cihannuma Derneği etkinlik yapacağımız mekânları ve oteli hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiğini tespit ettik. Bu yıl mozaik temasıyla bir kez daha temel hak ve özgürlüklerimizi talep etmeye, eşitlik için mücadele etmeye kararlıyız” diye konuştu.

Eğitim-Sen her zaman Türkiye'nin aleyhinde


LGBTİ'nin ‘Onur Haftası' adı altında düzenlediği etkinlik kapsamında ‘Onur Yürüyüşü'nü en son güne koyduklarını fakat OHAL kapsamı olduğu için Valilikten izin almadıklarını ifade eden Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdullah Çelik, valiliğin bu yürüyüşe izin vermediğini ifade etti. Çelik,  Eğitim Sen ve Tabipler Odası'nın LGBTİ'ye ısrarla sahip çıktığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim Sen Türkiye'nin aleyhinde hangi iş varsa arkasında olan bir sendika. Gezi Parkı olaylarında da öndeydiler. Kobani olaylarında teröristleri genel merkezinde tedavi ettirirken yakalandılar.”

Eğitim-Sen ve Tabipler Odası halktan kopuk


Bir eğitim sendikasının halkın ahlak anlayışına ters düşen bir etkinliğe ev sahipliği yapmasını esefle karşıladıklarını ifade eden Çelik, “Tabipler Odasının da LGBTİ'ye düzenleyecekleri programlar için konferans salonlarını kullandıracaklarını öğrendik. Hem Eğitim-Sen hem de Tabipler Odası'nın halkın değerlerini anlayacaklarını düşünmüyorum. Eğitim Sen'in zaten büyük üye kaybı var. Milletle arasındaki bu kopukluğu sorgulasalar, bu kaybın milletin değerlerini anlayamamış olmanın en büyük sebebi olduğunu görürler” şeklinde konuştu.

http://www.milatgazetesi.com/onur-suz-tehdit-haber-115313

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder