7 Haziran 2017 Çarşamba

LGBTİ İsrail: İşgalde onur yok

İsrail’deki homofobiye ve Filistin’deki İsrail işgaline karşı 50’yi aşkın İsrailli LGBTİ ve aktivist bir bildiri yayınladı. Bildiride ‘işgalde onur olmadığı’ vurgulanıyor.


İsrail’deki homofobiye ve Filistin’deki İsrail işgaline karşı el ele veren 50’yi aşkın İsrailli LGBTİ ve aktivistler, bir bildiri yayınladı.

Bildiri, İsrailli bir rapçinin Facebook gönderisi ile LGBTİ’leri hedef almasından sonra yayınlandı.

Söz konusu Facebook gönderisinde, Filistin’e İsrail tarafından uygulanan saldırgan tutum da dahil olmak üzere çeşitli toplumsal adalet konularında çalışan beş LGBTİ aktivisti listelenerek hedef alınmıştı.

50’yi aşkın aktivist ve sivil toplum örgütü çalışanının imzaladığı bildiride ise İsrail’deki homofobiye ve Filistin’deki İsrail işgaline karşı duruş sergileniyor.

“İşgalde onur yok”

Bildiride, söz konusu ırkçı ve homofobik gönderiye cevaben ise “Her yerdeki adaletsizliğe, İsrail’in Filistin’in haklarını ihlaline ve diğer topluluklara uygulanan ayrımcılığa karşı koymaya devam edeceğiz” deniliyor.

Bildirinin ırkçı homofobiklere seslenildiği bölümünde de “İşgalde onur yok. Sığınmacıları kovmakta onur yok. Aileleri sokağa atmakta onur yok. Sizin şiddetiniz ve devletin şiddeti gurur duyulacak bir şey değil” ifadeleri yer alıyor.

Herkesin aynı gruptan olduğunun da belirtildiği bildiride şu ifadeler yer alıyor:

Güvenliğimiz ve emniyetimiz, başkalarının güvenliğini çiğnemeye bağlı olamaz. Toplumumuza söylemeye devam edeceğiz: İşgali, baskıyı, ayrımcılığı sonlandırın. Hepimiz daha iyi bir geleceği hak ediyoruz.

Çeviri-Derleme: TOLGA ER

http://gazetekarinca.com/2017/06/lgbti-israil-isgalde-onur-yok/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder