6 Mayıs 2017 Cumartesi

Toplama Kamplarına Götürülen LGBTİ’lerin Ailelerine : “Çocuklarınızı Öldürün”

Çeçenistan’da LGBTİ bireylerine yönelik işkenceler yapıldığı bilgileri her geçen gün artıyor. Polislerin ailelere ‘çocuklarınızı öldürün’ dediği belirtiliyor.

Çeçenistan’da LGBTİ’lerin şubat ayından beri toplama kampında işkence gördüğü, ölümlerin yaşandığı Rusya’ya muhalif tutumuyla bilinen Novaya Gazeta  gazetesinin 1 Nisan tarihli haberiyle gündeme geldi. Habere göre, 100’den fazla kişi gözaltına alındı, işkence gördü ve en az 3 kişi infaz edildi.

Toplama kampından kurtulan bir kişinin ifadesine göre Çeçen polisler, aileleri aleni olarak “Eşcinsel çocuklarınızı öldürün yoksa biz öldürürüz” diye tehdit ettiği belirtiliyor. Başka bir bilgi de polislerin “Sizin onurunuzu kanla temizleriz” sözleri…

Bir çok haber sitesinde yayınlanan haberlerde “Bir kişiye 2 hafta işkence yaptılar. Daha sonra ebeveynlerini ve kardeşlerini çağırdılar. ‘Oğlun homoseksüel. Bu durumun çaresine bakın, yoka biz bakarız’ dediler.”

Rusya’da Çeçenistan’da yaşananlara dikkat çekmek için eylem yapan LGBTİ’ler, gözaltına alındı. St. Petersburg’daki 1 Mayıs yürüyüşü sırasında Aniçkof Köprüsü’nde de protesto gösterisi yapılmıştı.

https://seninmedyan.org/2017/05/05/toplanma-kamplarina-goturulen-lgbtililerin-ailelerine-cocuklarinizi-oldurun/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder