22 Mayıs 2017 Pazartesi

Rus insan hakları yetkilileri LGBTİ bireylere baskı iddialarını soruşturmak üzere Çeçenistan'da

Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Tatyana Moskalkova, Rossiya 24 televizyona verdiği mülakatta, Çeçenistan'da LGBTİ bireylere yapılan baskı iddialarını soruşturmak üzere, ofis yetkililerini ülkeye göndermeyi planladığını açıkladı.

Moskalkova, "Öncelikle bu alanda işlenen suçlar konusunda uzman olan ofis yetkililerinin gitmesini, sonuçlara göre kendim de gitmeyi planlıyorum. Elimde bir takım somut verilerle gitmem gerekiyor. Veriler bana ulaşsın, hükümetle görüşmem için gerekli dosyayı oluşturur oluşturmaz gideceğim" ifadelerini kullandı.

BASKIYA MARUZ KALDIĞI İDDİA EDİLEN İSİMLERİ ÖĞRENDİK

Moskalkova, baskıya maruz kaldıkları iddia edilen kişilerin listesini kendisine iletildiğini ve Rusya Soruşturma Komitesi'ne başvurduğunu aktardı.

EŞCİNSELLERE BASKI İDDİASI

Geçtiğimiz ayın başında Rus Novaya Gazeta, Çeçenistan'da eşcinsellerin toplu olarak tutuklanıp, kaybolduğu iddialarını içeren bir haber yayımlamıştı. İddiaları yalanlayan Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov'un sözcüsü Alvi Karimov, ‘Çeçenistan'da eşcinsellerin olmadığını' öne sürmüştü.

KADİROV: ÇEÇENİSTAN'DA EŞCİNSELLERE BASKI YOK

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Çeçenistan lideri Kadirov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, eşcinsellere herhangi bir baskının uygulanmadığına dair verdiği bilgilere güvenilebileceğini ifade etmişti.

https://tr.sputniknews.com/rusya/201705211028548315-rusya-insan-haklari-lgbti-cecenistan-baski/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder