16 Mayıs 2017 Salı

Özgün: Çocuğum eşcinselse, desteklerim onu

Şarkıcı Özgün, GZone dergisinin 34. sayısına eşcinsellikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çocuğun ileride sana eşcinsel olduğunu açıklasa tepkin ne olurdu?

Ne diyebilirim ki.. Hayat onun, seçimler onun. Bahsettiğim sadece cinsel yönelimi, duyguları değil. Tüm yaşam onun kendi hikayesini o yazacak. Benim baba olarak yapabileceğim tek şey kendi tecrübelerimden yola çıkarak ona tavsiyeler vermek yürüdüğü yolda ona destek ve yardımcı olmak. Ona olan sevgimde en ufak bir değişiklik olacağını aklımdan bile geçirmiyorum.

Türkiye’deki LGBTİ mücadelesini nasıl değerlendiriyorsun? Sence sanatçıların üzerine ne düşüyor bu mücadeleye destek vermek için?

Ülkemizde tırnak içinde söylüyorum “farklı” olmak çok zor. Bunu özellikle Ediz’in doğumundan sonra katıldığımız projelerde ya da tanıştığımız ailelerden anlattıkları hikayelerden sonra çok daha net gördük. İnsanların bakışları kırıcı, sözleri incitici olabiliyor. Çok acımasız bir hale gelebiliyor insanoğlu. Bence bunun tek sebebi bilmemek. Okumuyoruz araştırmıyoruz. Görmezden geliyoruz en kötüsü. Yok sayıyoruz. Korkuyoruz çünkü. Tanımaya anlamaya çalışmıyoruz. Bizden farklı olanı dışlayıp yok sayıyoruz. Bu genetik bir farklılık olabilir. Saçınızın rengindeki farklılık olabilir. Kıyafetinizden kaynaklanabilir. vs vs. Sonuçta farklılıkların farkındalığını yaratmak için daha çok hayatın içine sokmak gerek. Her yerde olmak, araştırmak gerek. Görmezden gelerek bir şeyleri yok sayarak hiç bir yere varılamaz. Bu dünya hepimizin ve hepimiz eşit yaşama haklarına sahip olmalıyız. Hayat renklerle güzel. Bunu anlamak, anlatmak gerek..

http://gzone.com.tr/gzone-dergi-mayis-2017-sayisi-cikti/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder