20 Mayıs 2017 Cumartesi

ODTÜ’nün cinsiyetsiz tuvalet uygulaması talebi: Hakkımız olanı istiyoruz

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışmasının, ODTÜ yönetiminden cinsiyetsiz tuvalet talebi, Dekanlık tarafından, “ODTÜ LGBTİ+ Dayanışmasından, cinsiyetsiz ve LGBTİ+ terimlerinin kullanılmaması ve konuyu sosyal medyaya taşımamaları” şartıyla yanıtlandı.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, 15 Mart tarihinde toplam 420 öğrencinin imzasının bulunduğu Cinsiyetsiz Tuvalet dilekçesini üniversite yönetimine ileterek, Dekan ve Bölüm Başkanlarıyla görüşmeler yaptı. Nisan ayında dekanlı Cinsiyetsiz Tuvaleti iki hafta içerisinde açacaklarına dair söz verirken, “ODTÜ LGBTİ+ Dayanışmasından, cinsiyetsiz ve LGBTİ+ terimlerinin kullanılmaması ve konuyu sosyal medyaya taşımamaları gibi” koşullarla kabul edeceğini belirtti.

Üniversite yönetiminin cinsiyetsiz tuvalet için dersliklerin çok uzağında bulunan tuvaletleri önermesi ve yönetimin “Bir-iki hafta içerisinde Cinsiyetsiz Tuvaleti açacağız” demesine rağmen, sürecin uzatılmış olmasına dikkat çeken ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, üniversitedeki LGBTİ öğrencilerin cinsiyetsiz tuvalet haklarından mahrum bırakıldığını vurguladı.

‘Hakkımız olanı istiyoruz’

Üniversite yönetiminin cinsiyetsiz tuvalet taleplerini karşılamaması üzerine ODTÜ LGBTİ Dayanışması, “ODTÜ’deki trans-kuir-cinsiyetsiz+ öğrenciler olarak hakkımız olanı istiyoruz! Kampüsün her alanı cisgender kadın ve erkeklere göre oluşturulmuşken bizler ODTÜ’de yaşayan trans-kuir-cinsiyetsiz+ öğrenciler olarak kıyıda köşede kalmış tuvaletleri değil, hakkımız olanı istiyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

https://gazetesujin.com/tr/2017/05/odtunun-cinsiyetsiz-tuvalet-uygulamasi-talebi-hakkimiz-olani-istiyoruz/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder