27 Mayıs 2017 Cumartesi

Nike, LGBTQ'ler için gökkuşağını ayakkabılarına taşıdı

Nike, Haziran ayında kutlanan LGBTQ onur ayı şerefine son yıllarda gökkuşağı rengini kullanarak özel koleksiyonlar tasarlıyor. “Be True” adını verdiği bu koleksiyonlarla sporun evrensel olduğunu vurgulamayı amaçlayan marka, bu sene de Cortez modelini gökkuşağı temasıyla piyasaya sunuyor.

Nike’ın orijinal Be True kampanyası 1985 senesinde başladı ancak o dönem LGBTQ onur ayıyla hiçbir bir ilgisi yoktu. Kampanya, kolej sporları fanlarının ve atletlerin kendi okullarının rengini taşıyabilecekleri orijinal spor ayakkabıları üretmeyi amaçlayan bir program olarak başladı. 2012 yılında da Nike, Be True koleksiyonunu evrimleşmiş ve yenilikçi bir biçimde yeniden tanımladı.

Bunun yanında Nike, LGBTQ toplumuna destek vermek için yeni bir Flyknit Racer serisini piyasaya sunacak. Siyah-beyaz ağırlıklı olan bu modelin Swoosh logosu gökkuşağı renklerinde ve dilinde Be True logosu bulunuyor.

Nike, spor ayakkabılarını hangi tarihte piyasaya sunacağı hakkında resmi bir açıklama yapmadı ancak her sene olduğu gibi bu yıl da Haziran ayında koleksiyonu piyasaya sunması bekleniyor.
Semiha Ahmed

http://www.campaigntr.com/haber/nike-lgbtq-ler-icin-gokkusagini-ayakkabilarina-tasidi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder