30 Mayıs 2017 Salı

Kuir Kıbrıs Derneği "Onur Yürüyüşü"ne katıldı

Kuir Kıbrıs Derneği 28 Mayıs günü adanın güneyinde düzenlenen Onur Yürüyüşü ’ne güneydeki örgütlerle birlikte Ledra Palace önünde toplanarak katıldı.    

Kuir Kıbrıs Derneği 28 Mayıs günü adanın güneyinde düzenlenen Onur Yürüyüşü ’ne güneydeki örgütlerle birlikte Ledra Palace önünde toplanarak katıldı.

Yürüyüş öncesi yapılan konuşmalarda, sahneye çıkarak, devam eden müzakere süreçlerinin toplumun tüm kesimleri gibi lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseksleri (LGBTİ) de etkilediği ve barışın kağıt üzerindeki bir anlaşmadan ibaret olmadığı, barışın herkesin çeşitliliği ile var olabildiği, ayrımcılığın ve nefretin son bulduğu zaman gerçekleşeceği vurgulandı. Rumca ve Türkçe dillerinde okunan mesaj katılımcılar tarafından alkışlarla desteklendi. Konuşmalar ardından Kuir Kıbrıs’ın da içinde yer aldığı birçok örgüt Lefkoşa’nın güneyinde sloganlar atarak yürüyüşü tamamladı.

Okunan metnin tamamı şu şekildedir:

“Bugün burada bizler eşcinselliğin hastalık olmaktan çıkarıldığı gün olan 17 Mayıs için yürüyüşler yapıp farkındalık ve görünürlüğümüzü artırırken Çeçenistan’da yüzlerce eşcinsel toplama kamplarında işkence görmekte ve infaz edilmektedir.

Adamızda ve dünyanın birçok yerinde egemen olan kapitalist, ataerkil sistem homofobi, bifobi ve transfobi bir çok insanın ayrımcılığa maruz kalmasına ve en temel yaşam haklarından mahrum bırakılmasına neden olmaktadır. Adamızın ikiye bölünmüş olması, 6 farklı orduyu barındırması ve uzun yıllardır çözüm sürecinin tamamlanamaması nedeniyle adada yaşayan tüm kesimler gibi, biz LGBTİ’ler de bu durumdan olumsuz olarak etkilenmekteyiz.

Tam da bu nedenle, Kıbrıs’ın kuzeyinde, güneyinde, batısında, doğusunda kısacası bu adada yaşayan ve kendisini bu adaya ait hisseden herkesin bir araya gelip coğrafi ve zihinsel ayrımlara karşı mücadele etmek, barış sürecinin kağıt üzerindeki bir anlaşmadan ibaret olmadığını söylemek ve bunun ötesinde homofobi, bifobi ve transfobinin son bulması kimsenin ayrımcılığa uğramadığı çeşitliliklerimizle bir arada olabileceğimiz bir Kıbrıs ve bir dünyada ancak gerçek barıştan söz edebileceğimizi dillendirmek bizler için önemlidir.

Gerçek barış bizlerin ellerindedir ve kapalı kapılar ardında değil sokakta bizler tarafından yaratılacaktır. Kuir Kıbrıs Derneği olarak; lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve diğer cinsel ve duygusal yönelim ve cinsiyet kimlikleri özgür oluncaya, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek mücadelemize devam edeceğimizi bildirmek isteriz.”

http://www.kibrispostasi.com/kuir-kibris-dernegi-onur-yuruyusune-katildi-29052017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder