17 Mayıs 2017 Çarşamba

Hindistan'da trans kadınlara, kamuda iş imkanı sağlandı

Hindistan'ın güneyindeki ilerici eyaleti Kerala'da, küçük bir sahil kasabası olan Kochi, ilk kez yerel tren ağında transseksüel 23 kişiye istihdam sağladı.

Kochi Metro Genel Müdürü Elias George; "Trans-topluluk üyelerine istasyonlardaki farklı işlerde haklı paylarını vermek istiyoruz. Onlarla kadın işçiler arasında herhangi bir ayrım yapılmayacak "dedi.

Yeni çalışanların seçildiği yazılı sınav ve görüşme için neredeyse 41 bin trans birey başvuruda bulundu. Seçilen işçiler, teknik beceriler ve güvenlik konularında eğitim almış kişilerden oluşacak ve ayın sonuna kadar bilet sayaçlarının arkasında ya da kat hizmetleri ekiplerinde çalışmaya başlayacak.

Elias; "Metro ajansı, resmi olarak trans bireylerin atamsını yapan Hindistan'daki ilk hükümet şirketi. Umarım Kerala'daki diğer firmalar da onlara saygıdeğer bir çalışma fırsatı sunar "dedi.

2014'teki dönüm noktası olan bir kararla, Hindistan'ın üst mahkemesi, transseksüelleri "üçüncü cinsiyet" olarak tanıdı. Ancak kararın ülkede büyük bir etkisi olmadı. Hindistan'dan önce Pakistan ve Bangladeş de trans bireyleri üçüncü cinsiyet olarak kabul etmişti.

http://haber.sol.org.tr/dunya/hindistanda-trans-kadinlara-kamuda-imkani-saglandi-196628

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder