24 Mayıs 2017 Çarşamba

"43 eşcinsel Çeçenistan'dan tahliye edildi!"

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nde eşcinsel haklarına yönelik ihlaller yine gündemde. İnsan hakları örgütleri,  kötü muameleye uğradıkları belirtilen 43 eşcinselin Çeçenistan’dan çıkarılarak ülkenin farklı bölgelerine götürüldüğünü açıkladı. 

İnterfaks ajansının bildirdiğine göre, yasa dışı olarak bir süre hapishanelerde tutuldukları öne sürülen 43 eşcinselin, Rusya’nın farklı bölgelerine götürüldüğünü belirten insan hakları uzmanları, bu kişilere vize sağlamaları için Avrupa devletlerine başvurulduğunu açıkladı.

Ajansa açıklamada bulunan bir insan hakları savunucusu, “Güvenlik gerekçesiyle bu kişilerin nerelere götürüldüklerini söylemeyeceğiz. Avrupa devletlerinden vize konusunda yardımcı olmalarını bekliyoruz. 43 kişinin dokuzu yurt dışına çıktı. Beş ülkeyle vize konusunda görüşüyoruz” dedi.

Çeçenistan’da eşcinsellerin geçen seneden bu yana yasal olmayan gerekçelerle tutuklanıp cezavlerine konuldukları iddia ediliyor.

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, eşcinsellere işkence yapıldığı yönündeki haberleri Putin ile Kremlin'deki görüşmesinde yalanlamıştı.

23.5.2017

http://www.turkrus.com/392826-43-escinsel-cecenistandan-tahliye-edildi-xh.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder