4 Nisan 2017 Salı

Robert Koleji'ndeki sapkınlığa soruşturma!

Amerikan Robert Koleji’nin bir hafta boyunca düzenlediği homoseksüellik etkinlikleri Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akit’in haberi sonrası MEB’in talimatıyla Robert Koleji’ndeki sapkın faaliyetlerle ilgili soruşturma başlattı.

Kökü dışarıda olan Robert Koleji’nin lise talebelerine homoseksüelliği aşıladığı sapkın faaliyetlere Milli Eğitim Bakanlığı sessiz kalmadı. Akit’in haberi sonrası MEB’in talimatıyla Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Amerikan Robert Koleji’ne soruşturma başlatıldı. Kolej, yaptığı savunmada okuldaki sapkın faaliyetleri doğruladı, “cinsiyet farklılıklarına saygı için” LGBT haftası tertiplediklerini öne sürerek bir skandala daha imza attı.

AKİT YAZDI, MEB HAREKETE GEÇTİ

Akit’in 31 Mart’taki “Robert Koleji’nde sapkınlık” haberi geniş yankı uyandırdı. Robert Koleji’ndeki homoseksüel faaliyetlerine ilişkin haberimiz özellikle sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Toplumun sert tepki gösterdiği skandalla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. Haberimizin yayınlandığı gün MEB’in talimatıyla Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Amerikan Robert Koleji hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Beşiktaş İlçe MEM, Robert Koleji’nden konuya ilişkin savunma istedi.

HABERİMİZİ DĞRULADILAR

Haklarında soruşturma başlatılan Özel Ameriikan Robert Koleji’nin Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği savunma metnine Akit ulaştı. Kolejin Amerikalı Müdürü Charles Henry Skipper ve Türkiye kökenli müdürü Nilhan Çetinyamaç imzasıyla hazırlanan 620 sayılı, 31.03.2017 tarihli savunma metninde haberimizin doğruluğu teyit edildi. 27-31 Mart tarihlerini “Gay ve Eşcinsel Haftası” olarak belirlediğini ortaya çıkardığımız Robert Koleji, söz konusu faaliyetlerin “cinsiyet farklılıklarına saygı için” düzenlediklerini öne sürdü. Homoseksüellik hastalığının hangi cinsiyete girdiği sorusunun cevaplanmadığı savunmasında Robert Koleji, “Yapılan tüm çalışmalar içinde ‘cinsiyet’ farklıklarımız paylaşımların bir kısmını oluşturmuş; bireyleri cinsiyetlerine göre sınıflandırmamak ve yargılamamak gerektiği mesajını vermek üzere, diğer etkinliklerin içinde bu konuyu da gündeme getirecek bazı çalışmalar yapılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

ROBERT: “AKİT BİZİ YARALADI”

Lise öğrencilerine hafta boyunca film, kitap ve yarışmalarla eşcinsellik sapkınlığının aktarıldığı ifşa olan Robert Koleji’ndeki etkinliklerin “Farklılıklara Saygı Kulübü” tarafından organize edildiğini savunan kolej yönetimi, gazetemizin sapkın faaliyetleri ifşa eden haberinin kendilerini yaraladığını kaydederek, “31 Mart 2017 tarihli Yeni Akit gazetesinde, Faruk Arslan tarafından hazırlanmış olan haber ve haber başlığı kurum olarak bizlerde büyük bir üzüntü yaratmıştır. Yukarıda ifade ettiğimiz amaçlar çerçevesinde yapılmış olan kulüp etkinliklerinin içinden sadece bir boyut alarak, tek yönlü ve doğru olmayan bir şekilde oluşturduğu haber tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi derinden yaralamıştır.” sözlerine yer verildi.

LİSELİLERE HAFTA BOYUNCA SAPKINLIĞI AŞILADILAR

Eşcinsellik hastalığını topluma normal bir insani durum gibi yansıtan Amerikan Koleji’nde İttifak Haftası adıyla düzenlenen farkındalık etkinliklerinin geçtiğimiz haftaki konusunun eşcinselik olarak belirlendiği, lise öğrencilerine hafta boyunca LGBT sapkınlığının anlatıldığı ortaya çıkmıştı. “Gay ve Escinsel Haftası”nda pazartesi gününden itibaren yapılan LGBT aktiviteleri çerçevesinde Robert Koleji homoseksüellik afişleriyle donatılmış, okul kütüphanesine eşcinsellikle ilgili kitaplar konulmuş, lise öğrencilerine ‘gay’lik hakkında sunumlar yaptırılmış, yarışmalar düzenlenerek eşcinsellerin hayatlarını konu alan filmler talebelere seyrettirilmişti. Sapkın etkinlikler Marshall Hoover ve Joe Welch isimli Robert Koleji öğretmenleri tarafından organize edilmişti.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/robert-kolejindeki-sapkinliga-sorusturma-296106.html

Not: Bu tür haberleri homofobik haberler çerçevesinde paylaştığımın notunu düşme ihtiyacı hissediyorum. Ne yazık ki LGBTİ'ler de paylaşımlarım sebebiyle homofobiyi desteklediğimi falan zannedebiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder