5 Nisan 2017 Çarşamba

Gay ve kadın karakterler satışı düşürdü!

Marvel’ın tepe ismi: Çeşitlilik satışları düşürdü

Dünyaca ünlü çizgi roman şirketi Marvel’ın tepe ismi okurları şaşırtan bir açıklama yaptı: “İnsanlar çeşitlilikten hoşlanmıyor. Örneğin kadın karakterler istemiyorlar.

Şirketin satıştan sorumlu müdür yardımcısı David Gabriel, verdiği bir söyleşide kimlik çeşitliliğinin satışlara olumsuz yansıdığını söyledi. Gabriel, ”İster inanın ister inanmayın, bize gelen bilgi bu yönde. İnsanlar daha fazla çeşitlilik istemiyorlar. Kadın karakterler istemiyorlar” dedi.

Satışlardan ortaya çıkan sonucun inanmak istemeseler de bu yönde olduğunu ifade eden Gabriel, Marvel’ın klasikleşmiş karakterlerinin dışına çıktıklarında insanların bunu benimsemediğini söyledi: ”Bu durum yeni fikirler geliştirmek isteyen bizleri de zor duruma sokuyor.”

‘Sorun karakterlerde değil, öykülerde’

Bu sözlere Marvel hayranlarının bir bölümü tepki gösterdi. Sorunun çeşitli kimliklerin çizgi romanlarda ifade edilmesinde değil, anlatılan hikayelerin kötü olmasında yattığını belirten Marvel okuyucuları, öykülerin giderek daha anlaşılmaz ve zorlama hale geldiğini savundu.

Marvel son yıllarda çizgi romanlarda daha fazla gay, kadın ve siyahi karakterlere yer vermeye başlamıştı.

Bu fikir doğrultusunda melez bir Örümcek Adam, gay X-Men karakterleri, kadın Thor gibi karakterlerin yer aldığı öyküler piyasaya sürülmüştü.

http://www.diken.com.tr/marvelin-tepe-ismi-cesitlilik-satislari-dusurdu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder