29 Mart 2017 Çarşamba

Sanatçı Umut Akyürek LGBTİ’nin hedefinde(ymiş; ay çok komiksiniz! U.A. ile ne işimiz olur ki?)

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek’in geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşım dava konusu oldu. Şarkıcı Onur Akay, LGBTİ bireylerin Umut Akyürek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Hollanda ile yaşanan kriz sonrasında Umut Akyürek, eleştiri içeren paylaşımda bulunmuş, bazı kullandığı ifadeler özellikle LGBTİ bireylerin hedefi haline gelmişti

UMUT AKYÜREK’E DAVA AÇTILAR

Umut Akyürek’in paylaşımını fırsat bilen bazı çevreler olayı kampanyaya çevirmeye çalışıyorlar.

Onur Akay, meslektaşı Umut Akyürek hakkında yapılan suç duyurusu tutanaklarını, Facebook adresinden paylaştı.

Akay, “Umut Akyürek’le ilgili çok sayıda kişi savcılığa şikâyette bulunmuş ve tutanakları bana atıyorlar! Gönüllü olarak LGBTİ derneğine katkılarda bulunan ve sosyal medyada Alim Atlı ismini kullanan bir aktivist arkadaşımız, Pembe Hayat Derneği avukatı Rıza Yalçın Koçak aracılığı ile, arkadaşım ve meslektaşım Umut Akyürek’ten şikâyetçi oldu. Geçtiğimiz yıllarda benimle de bir televizyon programına konuk olan, TV programcısı Turgut Ayaydın’da Umut’tan şikâyetçi oldu. Umut, o paylaşımında modernlik ve medeniyetten bahsetmişti… Oysa, Lüksemburg Başbakanı, ‘Yaşayacak tek hayatım var, onu da saklamak istemiyorum’ demişti” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Umut Akyürek, söz konusu paylaşımının nefret söylemi içermediğini ifade etmişti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akyürek” Bir kez daha söylüyorum. Sözlerimin arkasındayım aynı cinsin evliliğini uygun bulmuyorum.Bu hakaret ve nefret söylemi degildir” diye yazarak hakkında karalama kampanyası yapanlara cevap vermişti.

Akyürek, şunları sosyal medya hesabından konuyla ilgili yazmıştı:”

“Bu düşünce beni sizin uydurduğunuz gibi homofobik yapmaz! Keza sosyal hesaplarimda yakın çevremde bu tür insanlara her zaman muhabbetle yaklaşmış dertlerine üzülmüş ortak olmuşumdur.Bunu hesaplarımı az çok incelerseniz görürsünüz. Zaten bu konuda pek çok escinsel arkadaşınız sizin haksız ve tek merkezden planlı bir biçimde yönetilen saldırınıza ortak olmadı. Bilakis konunun bilinçli bir şekilde çarpıtıldığını kabul ettiler.”

Umut Akyürek söz konusu paylaşımında Lüksemburg’un eşcinsel evliliği yapan başbakanı üzerinden eşcinsel evliliği eleştirmişti.

http://www.medyabey.com/sanatci-umut-akyurek-lgbtinin-hedefinde/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder