10 Mart 2017 Cuma

LGBTİ bayrağı ile yönetimi protesto etti

ODTÜ Rektörü öğrenciler karşısında zor anlar yaşadı
      
Üniversite yönetimi ile yapılan forumda bir araya gelen ODTÜ’lü öğrenciler, Rektör Verşan Kök'ü sorularıyla terletti.
Ekin Yoldaş KALI
Ankara


Üniversite yönetimi ile yapılan forumda bir araya gelen ODTÜ’lü öğrenciler, aylardır bekledikleri toplantıda rektörü soru yağmuruna tuttu. Yemek zamları, sıcak yemeğin neden kaldırıldığı, izin verilmeyen topluluklar gibi sorular karşısında zorlanan Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök “Stadyum eğer temiz tutulmazsa kapatırız” sözleri tepkiyle karşılaşınca “Sözümü geri alıyorum” dedi.

ODTÜ öğrencileri birinci dönemden bu yana yönetimden talep ettikleri forumu gerçekleştirdi. Rektörlüğün “Yönetim öğrenciyle buluşuyor” başlığıyla duyurduğu foruma katılan yüzlerce öğrenci ilgiyle tartışmalara katıldı. Etkinliğin ilk bir saati rektörün sunumu ve programla geçerken soru-cevap kısmında salon hareketlendi. Öğrenciler, kütüphaneden, yemekhane kalitesinin eksikliğine ve zammına;  yurt ve bölüm kantinlerinden, Devrim Stadyumu’nun, toplulukların durumuna ve bahar şenliğine yönelik sorular sordu, taleplerini aktardı. Öğrenciler rektörün yanıtlarıyla tatmin olmadığı zamanlarda alkışlarla tepki gösterdi.  Rektör Kök, yurtlarda kaldırılan sıcak yemeğin yeniden geleceği sözünü verdi.

‘21 YILDIR KURULMASINA İZİN VERİLMEYEN TOPLULUK’

Rektörün ODTÜ kampüsündeki meşhur Devrim Stadyumu’nun öğrencilere kapanmasına ilişkin sorulara “Stadyum eğer temiz tutulmazsa kapatırız” sözleri öğrenciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Öğrencilerin tepkisi üzerine Kök, stadyumu kesintisiz olarak açık tutma sözü verdi. Rektör topluluklarla ilgili gelen soruyu cevaplarken, 21 yıldır talebi geri çevrilen LGBTİ topluluğu ve kadın çalışmaları topluluğu kurulması ile ilgili öğrencilerin taleplerinin cevapsız kaldığına, çalışmalarının engellendiğe değinen bir öğrenci salondaki diğer öğrencilerden de destek aldı. Bir öğrenci ayağa kalkarak açtığı LGBTİ bayrağı ile yönetimi protesto etti. Alevi Kültür Araştırma Derneği’nin de topluluk olarak kabul edilmediğine değinen öğrenci, rektörden bu sene bu toplulukların kurulacağına dair söz istedi ve gelen tepkiler üzerine olumlu yanıt aldı.

‘HOCALARIMIZ İHRAÇ EDİLİRSE ARKASINDA DURACAK MISINIZ?’

ODTÜ’deki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri için imzacı olan toplulukların çağrılarak “Okula polis girerse size sorarız”, “Topluluğunuz soruşturma ile kapanabilir” sözleriyle Kültür İşleri yetkilileri tarafından tehdit edildiklerini dile getiren bir öğrenci, 8 Mart  mitingi Ankara Valiliği tarafından izinliyken ODTÜ’de toplulukların neden polis ile tehdit edildiğini sordu. Rektör ise iddiayı reddederek böyle bir şey yaşandığını düşünmediğini söyledi. Başka bir öğrencinin “Bir KHK ile hocalarımız ihraç edilirse hocalarımızın arkasında duracak mısınız” sorusuna rektör, “Biz gerekli açıklamayı hocalarınıza yaptık” demekle yetindi.  Daha fazla açıklama yapılmasının istenmesi üzerine ise sessiz kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder