10 Mart 2017 Cuma

Eşcinsellere ücretsiz avukatlık hizmeti

Baro ve belediyeden şiddete karşı işbirliği protokolü 
      
Ankara Barosu ve Çankaya Belediyesi şiddet mağduru kadın, çocuk ve LGBTİ bireylere ücretsiz avukatlık hizmeti için protokol imzaladı.

Ankara Barosu ve Çankaya Belediyesi şiddet mağduru kadın, çocuk ve LGBTİ bireylere ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti sunabilmek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Çankaya Belediyesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Koordinatörü Zelal Ayman, İsveç Büyükelçiliği Kadın Hakları Programı Yöneticisi Selin Yaşamış ile Ankara Barosu Gelincik Merkezi'nde görevli avukatlar katıldı.

Törende konuşan Baro Başkanı Canduran, baronun bu konuda oluşturduğu merkeze bugüne kadar 25 binden fazla kadının başvurduğunu, bir kısmının sığınma evlerine yerleştirildiğini söyledi. Böyle bir çalışmayı Baronun tek başına yürütmesinin zor olduğunu belirten Canduran, bu nedenle belediyeyle yapılan işbirliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen de protokolü önemsediklerini belirterek, “Bir topluma demokrasi ve özgürlük gelecekse, o toplumda insan hakları olacaksa bu öncelikle kadının toplumdaki yerini sağlamlaştırmakla mümkün olabilir. Kadını sadece eve hapseden, sadece anne kimliğiyle tanımlayan anlayışa her zaman karşı çıkıyoruz. Çünkü bir toplum, kadının elleriyle yükselir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder