24 Mart 2017 Cuma

Demet Akalın hiç olmadığı kadar modern!

'Nazar'ın teğet geçtiği kadın: Demet Akalın

Mayk Şişman

Demet Akalın'ı küçümsemek yerine ondan "Her şeye rağmen neden hiç pes etmedim" konulu seminerler düzenlemesi beklenmeli...


Demet Akalın, son albümü 'Rakipsiz'in üçüncü video klibi olarak 'Nazar'ı seçti, çok da doğru bir adım attı.

Şarkının sözü ve müziği 'Rekor' albümünden beri 'işbirliği' yaptığı Gökhan Özen'e ait. Düzenleme ise tıpkı albümün ses getiren Gülşen'li çıkış şarkısı 'Hayalet'in aranjörü de olan Ozan Çolakoğlu'nun.

Bir önceki klip 'Ah Ulan Sevda'yı yöneten Nihat Odabaşı da klibin yönetmeni.

Aklınıza standart bir Demet Akalın şarkısı ya da klibi gelebilir. Kısmen öyle olsa da aslında pek de öyle değil. Düzenleme Ozan Çolakoğlu imzalı ve bu zaten başlı başına enteresan bir işbirliği.

Klipte ise Demet Akalın çok uzun bir zamandır hiç olmadığı kadar modern.

Koyu renk ve kısa saçlarıyla görüyoruz Demet Akalın'ı.

Tıpkı 1996 tarihli 'Sebebim' klibindeki gibi.

Kimse kusura bakmasın ama bu saçlar ona inanılmaz yakışmış.

"Sarı saçlarından sen suçlusun" dedirten 2007'de 'Kalbini mi kırdım afedersin"le müzikteki hırsını ortaya döktüğündeki saçlarından eser yok.

Ki o saçları bir döneme damga vurmuş, 'sonradan sarışınlık'ta 'Demet Akalın sarısı' şeklinde kendine has bir alt kategori sahibi olmuştu.

2010'ların başında ilan ettiği 'Evli, Mutlu, Çocuklu' konseptiyle daha naturel ve kahverengi tonlarına bulanan şarkıcıyı tam 7-8 yıldır da bu saçlarıyla izliyoruz.

Riske girmeyen ve yakaladığı çizgiyi muhafaza etme amacıyla hareket eden Demet Akalın'ı kendi içinde değerlendirdiğimizde kesinlikle radikal bir karar.

Şarkının 'Nazar'lı ismi de manidar. Modellik döneminin haricinde sırf müziğe rotayı kırmasını milat kabul edersek dahi tam 21 yıl geçmiş.

21 (yazıyla yirmi bir) yıl!

"Mankenden şarkıcı oluyormuş, bakınız Demo"dan "Haydi Bakalım, Demet Akalın"lara uzanan bir yolculuk.

Onu istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz ama Türkiye'de pop müziğin göbeğinde onun kadar uzun süre kalabilmek müthiş bir başarı buna artık saygı duymanın vakti geldi.

Serdar Ortaç'ın bile ivmesini kaybettiği bir dönemde Demet Akalın'ın tek tabanca popüler ve ticari bir meslekte yıllarca kalabilmesi, çemberin dışına çıkmaması şapka çıkartılacak bir durum.

Pot kırdı, çam devirdi, gereksizce uluorta yaşadı sevincini de kızgınlığını da. Eleştirilebilecek bir sürü şeyi oldu, bu doğru. Ama bir kez olsun kendini olduğundan farklı göstermeye çalışmadı, sınıf atlama kafasıyla kendisinde eğreti duracak bir adım atmadı.

Hep kendi gibi oldu. Hep ne kadar yapabileceğinin farkında ve daima net bir şekilde.

Ne 'Nazar'lar atlattı, ne 'Nazar'lar teğet geçti onun yakınından...

O belki de 'Nazar'a gelmeyen tek ünlümüz bile olabilir.

Bu 20 küsür yılda birçok dostuyla gezdi, güldü, eğlendi, sonra her birinden dost kazığı yedi, bolca kıskanıldı.

Ama son tahlilde ona hiçbir şey olmadı, kazanan hep o oldu.

Eşi ve minik çocuğu 'Hira'yla yeni bir adım attı ama hırsından da iddiasından da vazgeçmedi, sonuç olarak başarı hep onunla oldu.

Ben daha onunla 'dost ayrılığı' yaşadığı birinden "Demet kötüdür" lafı duymadım.

"Demet'tir ne yapsa yeridir, o öyledir, o çok iyidir" duydum.

Patavatsızlığına, hatalarına sahip çıkması ve kim ne derse desin kendi olmaktan vazgeçmemesi, olduğu gibi olması onu birçoklarından ayırıyor.

Demet Akalın'ı küçümsemek yerine ondan "Her şeye rağmen neden hiç pes etmedim" konulu seminerler düzenlemesi beklenmeli.

http://www.milliyet.com.tr/mola-galeri/-nazar-in-teget-gectigi-kadin--demet-akalin/3153/?Sayfa=5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder