30 Mart 2017 Perşembe

Almanya’da eşcinsel evlilik tartışılıyor

Koalisyon hükümetinde yer alan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Almanya’da eşcinsel evliliklere izin verilmesi için ortaklarına baskı yapıyor.

ALMANYA’da koalisyonu oluşturan CDU, CSU ve SPD liderleri, yarın yapacakları toplantıda hükümetin bundan sonraki dönemdeki çalışmalarını ele alacak. SPD’nin ortaklarına sunacağı öneriler arasında, 24 Eylül’de yapılacak federal seçimlerden önce eşcinsel evliliklerin önünü açacak yasal düzenlemelerin yapılması da var. SPD’ye, muhalefet partileri Yeşiller ve Sol Parti de destek veriyor. İktidar partisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) içinde de bir kesim, eşcinsel evlilikleri izin verilmesini istiyor. Ancak koalisyonun küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) buna karşı çıkıyor.

Almanya’da eşcinsellerin de nikâh dairelerinde resmi evlilik yapmalarına en şiddetli karşı çıkan ise Katolik kilisesi. 2001 yılından bu yana eşcinseller nikâh dairelerine başvurup birlikteliklerini tescil ettirebiliyor. Ancak nikâh defteri alamıyorlar. Birlikteliklerini tescil ettiren eşcinseller, vergi iadesi gibi bazı haklardan da yararlanabiliyor.

Ali VARLI / BERLİN

http://www.hurriyet.com.tr/almanyada-escinsel-evlilik-tartisiliyor-40409711

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder