25 Mart 2017 Cumartesi

Ait olunanın izinde...

 Furkan Öztekin, sergide yer alan ‘Uzak Bir Gölgede’ serisiyle 90’larda LGBTİ bireylerin yaşadığı ve yaşamak için mücadele ettiği Ülker Sokak ve Pürtelaş Sokak’ı konu ediniyor. 

‘İnsanın nereye ait olduğu’ konusu sanatçılar İris Ergül, Özge Yağcı, Elif Özen, Furkan Öztekin ve Merve Üstünalp’ı Mixer’deki ‘İzler’ başlıklı sergide buluşturdu. Ait olmanın izini süren sanatçılar, kendi bellekleri ve tarihleri üzerinden bu arayış için birer yol çiziyor


Ait olma arayışı bazen de ‘anti’ düşünceler sebebiyle insanın insanı engellediği daha da zorlu bir sürece dönüşebiliyor. LGBTİ bireyleri, şüphesiz buna en çok maruz kalan gruplardan biri. Furkan Öztekin, sergide yer alan ‘Uzak Bir Gölgede’ serisiyle 90’larda LGBTİ bireylerin yaşadığı ve yaşamak için mücadele ettiği Ülker Sokak ve Pürtelaş Sokak’ı konu ediniyor. Lisans tezini LGBTİ aktivizmi üzerine yazan Öztekin, konu üzerine yaptığı araştırmaların buluntularını sanatsal bir ifadeyle kolajlarında bir araya getiriyor. Katman katman yerleştirilen kumaş, fotoğraf ve kâğıt parçaları, dönemin yıkıcılığını ve izlerinin birikerek, etkisini günümüze kadar hissettirdiğini ifade ediyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ait-olunanin-izinde-40404604

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder