20 Ocak 2017 Cuma

Kuir Kıbrıs Derneği soruyor: "nedeğişdi"

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından başlatılan ve bir süredir sosyal medyada yoğun ilgi görerek merak uyandıran “27 Ocak’ta #nedeğişdi” kampanyası, gizemini korumaya devam ediyor.
       
Facebook kullanıcıları arasında yaygınlaşan bu kampanya ile ilgili olarak bilgi aldığımız Kuir Kıbrıs Derneği aktivisti Erman Dolmacı, “amacımız, toplumda lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve iİnterseks farkındalığını artırmak, homofobi ve transfobi başta olmak üzere, her tür ayrımcılık temeline karşı hak temelli bir mücadele yürütmektir” dedi.

Son günlerde sosyal medya kullanıcıları arasında Kuir Kıbrıs Derneği'nin yürüttüğü, “#nedeğişdi” görselleriyle kullanıcılar arasında yayılan kampanya hâlâ gizemini korurken, dernek aktivistlerinden Erman Dolmacı, hem kampanyadan hem de Kıbrıs’ın kuzeyindeki eşcinsel, biseksüel ve translara karşı toplumun bakış açısının olumsuz olduğunu ve bu algının değişmesi için verilen mücadeleyi anlattı.

‘#NEDEĞİŞDİ’, ASLINDA 27 OCAK GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK BİR KAMPANYADIR”

Yaklaşık bir hafta önce başlayan kampanyanın 27 Ocak gününe kadar devam edeceğini ifade eden aktivist Erman, “Kampanya, ilk olarak ‘#nedeğişdi’ etiketini içeren bir görselle başladı. İkinci aşama olarak da dün, ’#27ocakda #nedeğişdi’ içerikli görselleri paylaştık.

Yine dün, ’27 Ocak’ta ne değişti?’ diye sorduğumuz bir sokak röportajı yayınladık. Önümüzdeki hafta son bir görselimiz olacak ve 27 Ocak’ta da hep birlikte kampanyanın nasıl sona ereceğini göreceğiz. Elbette arada başka sürprizler de olabilir” dedi.
“AMACIMIZ, MERAK UYANDIRIP FARKINDALIK YARATMAK”

“Niyetimiz, insanlar 27 Ocak’ta neyin değiştiğini merak etsinler, araştırsınlar, hatırlasınlar” diyen aktivist Erman, olumlu gelişmeler olsa da, toplumda halen homofobi, transfobi ve bifobinin değişmediğini ifade etti.

Toplumun bakış açısının LGBTİ’lere yönelik gerek önyargılar, gerekse bilgisizlikten kaynaklı olumsuz olduğunu ve bunun LGBTI+ hak sahiplerine yönelik nefret söylemi, ayrımcı uygulamalar ve şiddet olarak kendini gösterdiğini vurgulayan Erman, bu gibi tutumların kabul edilemez olduğunu ve derhal önlemlerin alınıp toplumsal dönüşümün çeşitlilikleri kapsayıcı bir noktaya taşınması gerektiğini savundu.

“HERKESİN ÖZGÜR VE EŞİT OLDUĞU GÜN GELENE KADAR MÜCADELE VERECEĞİZ”

Kuir Kıbrıs Derneği olarak, yaklaşık 9 yıldır, birçok alanda, cinsiyet, cinsiyet ifadesi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı, homofobinin, bifobinin, transfobinin engellenmesi ve daha eşitlikçi ve özgürlükçü yaşam için eğitici, dönüştürücü ve farkındalık artırıcı çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

Kampanyanın oldukça dikkat çektiğini ve gelen tepkilerden memnun olduklarını ifade eden Erman, cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği veya ifadesi ne olursa olsun, herkesin özgür ve eşit olduğu gün gelene kadar da mücadele vereceklerini söyledi.

Kıbrıs Postası – Rüstem Tüccar

http://www.kibrispostasi.com/kuir-kibris-dernegi-soruyor-nedegisdi-19012017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder